Skocz do zawartości
krzyssp

Komputer bez karty graficznej do 3300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym sobie pod koniec miesiąca złożyć komputer do zastosowań ogólnych, gry oczywiście ale poza tym Blender (i inna grafika 3D), PS, LR, ogólnie chciałbym żeby był możliwie mocny ale przy tym cichy (zamierzam sobie dokupić niedługo jakieś chłodzenie na procesor). Póki co mam wrażenie że obejdę się bez karty graficznej, którą dokupię sobie pod koniec roku, albo później jeżeli uznam że za zebrane środki nie otrzymam tego co bym chciał (a chciałbym spokojnie pograć w nowsze tytuły, GTA V itp :D) no ale to nie temat tego wątku.  Monitor posiadam, systemu w cenę nie wliczam ale mam pytanie, czy jest coś takiego jak wersja próbna Windowsa, tak żebym póki co wgrał go sobie a potem po prostu kupił pełną wersję i wpisał klucz? A, dalej, części kupię nowe, zamierzam podkręcać, monitor mam full hd, mieszkam w Polsce, starych części nie mam (laptop), preferuje 2 sklepy i są to Morele oraz X-kom, może być też Komputronik ale podobno jest drogi :P Oto zestaw który sobie złożyłem, proszę o wszelkie uwagi, propozycje zmian itd.

http://www.morele.net/inventory/info/d0TFNp/

Kilka uwag, zamiast 4770K będzie 4790K tylko go jeszcze nie ma w Morelach. Czy nie ma w tym złożeniu jakiegoś rażącego (lub nie :p ) błędu? Czy 530W wystarczy do podkręconego procesora, jakiejś mocnej karty graficznej, kilku dysków i dodatkowych wentylatorów? 

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw jest okej, najwięcej pytań może rodzić wybór płyty głównej. Sam bym miał ból głowy, czy decydować się na Extreme4, czy może:

http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-z97-ar-z97-dualddr3-1600-sata3-raid-hdmi-dp-atx-z97-ar-643011/

Zmartwiły mnie komentarze na morele.net produktu ASRocka. Kilka osób napisało o wadliwych egzemplarzy mobasa, co na pewno trzeba wziąć pod uwagę w trakcie dokonywania wyboru odpowiedniej konfiguracji PC. Asus oferuje, przynajmniej moim zdaniem odrobinę lepszy soft. Za to ASRock wyposażony jest w bogatszy panel złącz no i prostsze w obsłudze UEFI. Bardzo ciężki wybór :D

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.microsoftstore.com/store/mseea1/pl_PL/pdp/productID.288683400 czy ten Windows to jest tylko uaktualnienie, czy pełna wersja Windows 8.1 PRO którą można zainstalować na nowo złożonym komputerze? Bo szczerze mówiąc na tej stronie nie jest to zbytnio opisane... Poza tym wie ktoś może w jakiej formie to "dotrze"? Dostanę link do pobrania i będę mógł sobie go zainstalować na komputerze np. z pendrive'a?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi