rost333 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam, Planuję złożyć HTPC z tą płytą: ASRock Q1900DC-ITX. Według strony ASRock'a płyta wspiera zasilacze 9-19V. Chciałbym kupić jakiś zasilacz laptopowy, 60W albo 90W. Problem w tym, że nie wiem jaki wtyk będzie "pasował" do tej płyty. Czy taki zasilacz dell'a z bolcem 7,4x5,1mm lub 7,4x5,0mm "da radę"? Orientuje się już ktoś? Za każdą odpowiedź z góry dziękuję! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Ale ten zasilacz ma raczej za duże napięcie, szukałbym czegoś na niższe napięcie, po co ryzykować. W dodatku wtyk, o ile jest opisany tak jak u producenta płyty to zapewne 5,5x2,5mm (ale tu zdecydowanie radziłbym zmierzyć, bo w lapkach każdy producent uważa że MUSI zrobić własny wtyk) edir: sprawdziłem, wtyk do tej płyty to 5,5x2,5 płyta akceptuje napięcia 9-19V(+-10%), czyli teoretycznie zasilacz 19,5V ujdzie Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Gerlath 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 To jest wtyk 5/2.5mm ( laptopy F/S niektóre Hpki itd...) Dell i HP to wogole inna bajka ( i ich śmieszny bolczyk + o takiej średnicy że ciężko dobrać zamiennik ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, Poszukałem jeszcze trochę i wszystko jest tutaj na ósmej stronie: ASRock Q1900DC-ITX User Manual. Temat do zamknięcia. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez rost333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...