Mario-83 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) WitamDzisiaj wymieniłem obudowe na Fractal F4 oraz chłodzenie na H100i z pastą E1 ESSENTIAL i mam problem w spoczynku mam 50-60 °C a pod czas obciążenia 100 °C!! wentylatory chodzą na maxa, na chłodzeniu thermaltake silver arrow miałem w spoczynku średnio 35 °C a podczas obciążenia 65 °C macie jakieś pomysły? Edytowane 18 Czerwca 2014 przez Mario-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Nie rozumiem: - bełkotu pozbawionego znaków interpunkcyjnych, - dlaczego kupiłeś to coś, skoro miałeś dobre chłodzenie, - dlaczego używasz słów, których nie rozumiesz. Blok dobrze przylega do cpu? Radiator się nagrzewa? Równomiernie? Jakieś fotki nowego układu? Pompkę podłączyłeś do zasilania? Monitoring obrotów pokazuje, że pracuje? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Nie rozumiem: - po co taka agresja? tak więc: - kupiłem ponieważ te dobre chłodzenie to ogromny kolos! poza tym tak jest bardziej przestronnie. - których słów nie rozumie? ok wiem co źle napisałem - tak blok przylega dobrze do cpu - monitoring pokazuje że wszystko ok - pompkę podłączyłem do zasilania - nie mam jak teraz sprawdzić radiatora Już jest wszystko ok założyłem od nowa chłodzenie teraz w spoczynku mam 33°C a pod obciążeniem 75 °C. Możliwe że jakieś pęcherzyki powietrza się dostały dlatego takie temp były? Tak czy siak dziękuję za pomoc Edytowane 18 Czerwca 2014 przez Mario-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Miałeś źle założony blok na cpu, brak styku. Raczej to było powodem. Nawet jakbyś miał wyłączoną pompę, czy odcięte węże z chłodnicą, nie powinieneś mieć takich temperatur w idle. To typowy objaw złego kontaktu z cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...