HeavenGamingPL Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Witam mam pytanie czy cos zmieniac w tym pc do 6,5-7 k bo zalezy mi na ultra wydajności. ;) i potrzebuje dosyć bardzo silnego sprzetu conajmiej 65-70 fpsow w np. Battlefield 4 na Ultra albo COD Ghosts 70-80 FPS. Komputer ;) : http://www.morele.net/inventory/info/YMboPQ/ Jeśli mam coś zmienić to proszę pisać w komentarzach Edytowane 20 Czerwca 2014 przez HeavenGamingPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zmień tytuł wątku na regulaminowy . Jak masz zamiar jednocześnie nagrywać i grać to zmień procka na I7 4770K ( albo poczekaj na I7 4790K ) i dołóż ramu . Kartę zmień na R9 290/290X , szczególnie pod kątem BF4@Ultra. Twój zestaw po zmianach 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeavenGamingPL Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Rozumiem że i7 bedzie lepszym rozwiązaniem w tym wypadku ale czy płyta głowna Asrock fatality bedzie lepsza od Extreme 4? Czy orientuje sięktoś kiedy bedą dostępne i7 4790k? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez HeavenGamingPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Nic nie wspomniał o nagrywaniu, więc i7 zbędny. Weź normalnie i5 4670K + resztę zestawu Reydena. Różnicy dużej nie odczujesz. Gier korzystających z HT jest mniej niż palców na jednej dłoni . Zmień tylko dysk na WD Blue 1TB. Daj sobie spokój z awaryjnymi Seagateami. Płyta Extreme4 jest dedykowana bardziej dla osób co kupują zestawy dwóch i więcej kart graficznych i łączą je w SLI/CF. Jak nie masz zamiaru tego robić to weź coś tańszego. Proponuje jednak wstrzymać się z zakupem na razie do czasu wyjścią i5 4690K. Powinien się pojawić w ciągu 2 tygodni i ceny mogą byc podobne do I5 4670K. Wg pierwszych testów procki mniej się grzeją i lepiej kręca. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 W oryginalnej wersji swojego pierwszego posta napisał że jest youtuberem i nawet podał link do kanału . Dlatego założyłem że nagrywa i gra jednocześnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 No tak też podejrzewałem, więc zwracam honor. Bierz zestaw Reydena i bedziesz zadowolony. Jednak jak wspomniałem jak Ci sie nie pali to poczekaj tak z tydzień/dwa. Nowe procki mogą być na dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Youtuberem? eeekhm https://www.youtube.com/watch?v=b4jarTlPdtI 7k aby robić coś takiego? Zdecydowanie i7 ma tu sens ;) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 No tez sie zastanawiam po co i7 do zwykłego nagrywania eLo PrO filmików dla reszty gimbusków. Jak to ma być coś bardziej zaawansowanego jakieś przeróbki etc to ok. Ale jak takie coś: :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadovraven Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) A ja proponuje nie doić rodziców na głupoty, tylko się za naukę zabrać. Bo jak widać granie Ci nie wychodzi najlepiej, mówienie również: Edytowane 21 Czerwca 2014 przez shadovraven 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeavenGamingPL Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Z tym youtuberem to mój syn sie dopisal do postu. Chce zainwestować w sprzet przyszlosciowy tzw wielozadaniowy i do dobrego grania i do wykorzystania w innych celach. Do kolegi Kaijitsu ta ironia jest tu calkowicie zbedna. Kolegom którzy podeszli do tematu poważnie dziekuje za pomoc. Innym panom proponuje nie oceniac ksiazki po okladce. Nie ladnie sie naśmiewać z dziecka,co traktuje cos jak zabawe. Pozdrawiam wszystkich. Ojciec "malego youtubera" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Koledzy, teraz się streamuje przez GPU. Shadowplay / NVENC w OBS, więc z tym prockiem nie koniecznie trzeba tak szaleć. ;) Edytowane 21 Czerwca 2014 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeavenGamingPL Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Kupuję komputer na co najmniej kilka lat z myślą żebym nie musial doinwestowywac za dwa lata wiec mysle ze idac za rada kolegi Reydena kupno i7 nie będzie jakas ekstrawagancja w moim przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldSnake Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam wszystkich! @HeavenGamingPL - ach te pociechy.... mój syn dla przykładu gry uwielbia/wychwala pod niebiosa, ale kiedy rozkładam komputer do czyszczenia i proszę go o nazywanie poszczególnych podzespołów wtedy już tak ładnie nie śpiewa.... BTW Ludzkie oko tak naprawdę jest w stanie zauważyć różnice w klatkach na sekundę do 60-70, a powyżej to już tylko benchmarki;) Co do tematu, ot moja propozycja ("lekka modyfikacja zestawu kolegi reyden'a) Moje uwagi co do wyboru podzespołów: Dyski WD również uważam za trwalsze i bardziej bezawaryjne (własne doświadczenia), tak jak panowie wcześniej wspomnieli możnaby poczekać jeszcze chwilę na sklepową premierę nowych procesorów, ale ze względu na brak znaczących zmian zdecydowałbym się pozostać przy i7-4770K. Tak jak widzicie starałem się stworzyć zestaw "i wilk syty,i owca...." + bardzo płynna praca podczas korzystania z aplikacji i gier (BF,CoD) plus dobre (?!) chłodzenie procesora i karty graficznej. Konstruktywna krytyka mile widziana. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memento Mori Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 @up za 30 zł więcej masz już i7-4790k :3 http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-4790k-socket-lga1150-64bit-do-4-4-ghz-88w-cache-8mb-box-bx80646i74790k-haswell-refresh-647917/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 @OldSnake monitor u2412m nie nadaje się do grania. ma beznadziejną czerń, męczyłem się tym dziadostwem przeszło rok. poza tym 16:10 nie nadaje się do grania. lepiej wziąć coś 16:9 z polecanych w poradniku na purepc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 poza tym 16:10 nie nadaje się do grania. Możesz wyjaśnić ? Skąd Ty bierzesz takie teorie ? :D Przecież podczas gry robi się 16:9 (na dole u i góry mamy czarne pasy) i absolutnie w niczym to nie przeszkadza. Z kolei przy pracy w windowsie te 120 pixeli więcej w wysokości jest zbawienne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) ac4 robił pasy ale np skyrim, bf4 i Fc3 mi pasów nie robiły tylko się pole widzenia zawężało. stąd te rewelacje. 120x jest zbawienne ale jakoś na kolana mnie nie rzuciło. bardziej mnie wnerwiało srebrzenie tego u2412m i to że nic na nim nie było widać w ciemnych lokacjach gier. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 ac4 robił pasy ale np skyrim, bf4 i Fc3 mi pasów nie robiły tylko się pole widzenia zawężało. stąd te rewelacje. Istotnie, pole się zawęża, ale w ustawieniach wszystko można zmienić. :) Pomijam tu dyskusję czy ten Dell jest dobry, czy nie, bo ja mam lekko inne standardy, mówię wyłącznie o 16:9 vs 16:10. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldSnake Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 @up za 30 zł więcej masz już i7-4790k :3 @Memento Mori - ok! zawsze można poczekać..., jak dla mnie obydwa procesory proponują TĄ SAMĄ efektywność. @ zaodrze244 - rozumiem twoje zdanie, ale gusta są różne:) Jakieś lepsze propozycje co do monitora w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 @Memento Mori - ok! zawsze można poczekać..., jak dla mnie obydwa procesory proponują TĄ SAMĄ efektywność. Efektywność może i mają taką samą, ale po dobrym OC różnica w temperaturach jest zauważalna ... I śmiało dołożył bym 30zł w zamian za lepsze spoiwo między IHSem a rdzeniem ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldSnake Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Efektywność może i mają taką samą, ale po dobrym OC różnica w temperaturach jest zauważalna ... I śmiało dołożył bym 30zł w zamian za lepsze spoiwo między IHSem a rdzeniem ... Zwracam honor:) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...