XCichociemnyX Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 witam proszę o rade jaka pamieć (wielkość i taktowanie) wybrać do Laptopa Acer Aspire 5742Z dysponuje kwota 300 zl teraz mam zainstalowane dwie kości każdą po 2 gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XCichociemnyX Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 podbijam temat gdyż zakupiłem kość pamieć goodram ddr3 8gb 1600mhz cl11 sodimm. jednakże po włożeniu do lapka komp mi się "wykrzacza" i wyświetla niebieski ekran... dlaczego?? czyżby nie obsługiwał takiej częstotliwości??? przypominam ze w dualu radzi sobie z dwiema rożnymi pamięciami 2x2gb elpida i kingstone o rożnych taktowaniach (pokazane wyżej na obrazkach) ...niech mi ktoś wyjaśni ocb??/ oto parametry mojego kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Masz jakieś opcje konfiguracji ramu w biosie? Pamięć jest w jednej kości 8GB? Zdaje się, że chipset obsługuje max 8GB w konfiguracji 2x4GB https://communities.intel.com/thread/32763 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XCichociemnyX Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 niestety w biosie nie mam żadnej możliwości konfiguracji pamięci ram ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...