NowyZielony Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Czy zakup ps4 z serwisu Amazon.com jest bezpieczny? Na yt pojawiło się kilka filmów przedstawiających niedziałające ps4 z tego sklepu. Jako że nigdy nie kupowałem elektroniki, a nie chciałbym stracić kasy albo czasu na wysyłanie reklamacji, wole poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników czy wszystko będzie działało w Polsce i czy nie będę potrzebował jakiś dodatkowych rzeczy ( nie orientuje się czy w USA mają inne wtyczki do gniazdka niż my ). Z góry dzięki za odpowiedzi. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez NowyZielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Czy jest bezpieczne to moze i jest, ale sprowadzanie PS4 z USA nie jest najlepszym pomysłem. Sony realizauje gwarancję tylko w USA jeśli tam była kupiona. No może jeszcze w Kanadzie. Co nie zmienia faktu że się nie opłaca. Konsola w USA ma inną wtyczke zasilania. Są przejściówki do kupienia, ale nie wiem jak z zasilaczem w konsoli. Czy na pewno będzie działać pod napięciem 220v. Sam mialem okazję obadać konsolę z takim zasilaczem i nie było tam podanego zakresu do 220v, więc może być problem. A jak nawet by działało to i tak nie warto ze względu na gwarancję. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyZielony Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Bardzo mnie tym zasmuciłeś, bo jednak ceny za granicą są nawet o 1/4 tańsze :sad: Widzę że się orientujesz w temacie i chyba posiadasz ps'a, mógłbyś polecić mi jakiś sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) 1/4 ? A doliczyłeś sobie cło/vat ? Sam VAT to będzie ok 280 zł. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Do tego chyba był by problem z obsługą gier - u nas gry są w standardzie PAL , w USA natomiast jest standard NTSC . Gra kupiona u nas może nie zadziałać na konsoli sprowadzonej z USA i vice versa . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyZielony Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Znalazłem 2 produkty mógłby mi ktoś powiedzieć co to oznacz "cuh-1004A" ? Konsola Sony PlayStation 4 500GB EU (CUH-1004A) Widziałem również inną z końcówką "cuh-1001A" : Konsola Sony PlayStation 4 500GB US + EU Plug (CUH-1001A) - Gdzie ta jest o ponad 100 zł tańsza. http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=playstation+4 Edytowane 23 Czerwca 2014 przez NowyZielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Do tego chyba był by problem z obsługą gier - u nas gry są w standardzie PAL , w USA natomiast jest standard NTSC . Gra kupiona u nas może nie zadziałać na konsoli sprowadzonej z USA i vice versa . Reyden z całym szacunkiem. Nie ma podziału NTSC i PAL od czasu PS3. W PS4 tez nie ma. Sam sprowadzałem gry zza wielkiej wody i działały normalnie na moim PS3. Na PS4 jest to samo. Nie wiem jak z Xbox One. Ale tam też zdaje się nie ma już podziału. Wiem ze w X360 były. Zielony PS4 nie posiadam. Jedynie PS3. PS4 badałem u szwagra za granicą i był tam zakres zdaje się od 100-120 v czy jakoś podobnie. Więc stąd wniosek że może konsola nie odpalić po podłaczeniu do gniazdka. Konsola jest tańsza, bo w Walmarcie mogłem mieć za 390 $ CAD, ale szybko oprzytomniałem, że gwarancja to jednak podstawa. Zwłaszcza że to pierwsze modele konsol. Nie wiadomo jak z ich awaryjnością. Poszukaj jakiś używek na Allegro. 1/4 ceny nie jest warta bawienia się w odsyłanie do USA konsoli. Więcej by Cie to wyniosło. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Tak swoją drogą, z linka który wkleiłeś nie wysyłają do Polski. A darmowa wysyłka powyzej $35 z promocji Amazona jest tylko na terenie USA. A z gwarancjami jest roznie, teoretycznie gwarancja bedzie wazna tylko w USA i tam musialbys odsylac. W praktyce ja jakis czas temu sprowadzalem Nexusa 7 2013 z amerykanskiego Amazona, w przypadku Asusa jest podobnie, a w praktyce po wyslaniu na RMA do serwisu w Polsce nie robili zadnych problemow i naprawili. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyZielony Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Myślicie że warto powstrzymać się z kupnem ps4, czy już raczej nic nie stanieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ale kiedy nie stanieje? Jutro, za tydzień czy za rok? Stanieje, ale kiedy i o ile to możesz równie dobrze wykrecic 0700 i wroz Maciej ci powie. Kupowanie konsoli z USA przy założeniu ze nikt ci jej nie przytarga mija się z celem, bo i problem z gwarancja i problem z wtyczka i przede wszystkim zerowa opłacalność po doliczeniu transportu i opłat celno-skarbowym. Ja ostatnio kupilem Vite na Amazonie i oszczedzilem raptem jakieś 150 złotych i tylko dlatego ze ktoś to przywiózł. Bez tego byłbym w plecy w sensie bardziej opłaca się zakup w PL. Tyle w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyZielony Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Znalazłem 2 produkty mógłby mi ktoś powiedzieć co to oznacz "cuh-1004A" ? Konsola Sony PlayStation 4 500GB EU (CUH-1004A) Widziałem również inną z końcówką "cuh-1001A" : Konsola Sony PlayStation 4 500GB US + EU Plug (CUH-1001A) - Gdzie ta jest o ponad 100 zł tańsza. mógłby ktoś odpowiedzieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 zadzwoń do moreli niech ci sami odpowiedzą skoro po opisie trudno wywnioskować czym się od siebie różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ale kiedy nie stanieje? Jutro, za tydzień czy za rok? Stanieje, ale kiedy i o ile to możesz równie dobrze wykrecic 0700 i wroz Maciej ci powie. Kupowanie konsoli z USA przy założeniu ze nikt ci jej nie przytarga mija się z celem, bo i problem z gwarancja i problem z wtyczka i przede wszystkim zerowa opłacalność po doliczeniu transportu i opłat celno-skarbowym. Ja ostatnio kupilem Vite na Amazonie i oszczedzilem raptem jakieś 150 złotych i tylko dlatego ze ktoś to przywiózł. Bez tego byłbym w plecy w sensie bardziej opłaca się zakup w PL. Tyle w temacie. Tak oO wysylkowo to by bylo za latwo ;) Najgorsza jest gwarancja, a raczej jej brak w wiekszosci przypadkow. mógłby ktoś odpowiedzieć ? Pińć sekund u wujka pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyZielony Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Tak oO wysylkowo to by bylo za latwo ;) Najgorsza jest gwarancja, a raczej jej brak w wiekszosci przypadkow. Pińć sekund u wujka pomaga. Nie wiem może jestem ślepy ale dalej nie rozumiem dlaczego ten jeden model jest droższy od drugiego :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 To, czemu jest droższy to tylko wymysł sprzedającego.Jedna jest z regionu Europejskiego, druga z ameryki/japonii/afryki/oceanii (już nie pamiętam które numerki to które państwa, 4 to Europa) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...