Skocz do zawartości
Smoku9

Modernizacja do 2000zł (procesor i płyta)+monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zmienić podzespoły tak jak w temacie procesor i płyta. I monitor na jakies 24 cale sensowne używane do gier ale rónież do projekotwania 3d (Catia, Autocad). Jeżeli chodzi o pieniądze do przeznaczenia na zakupy to załóżmy około 2000zł. Monitor może poczekać jeżeli proponujecie coś jeszcze wymienić jestem otwarty na propozycje.

Aktualny sprzęt to:
Zasilacz: OCZ-ZT550W
Płyta głowna: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
Procesor: AMD Phenom™ II X4 945 Processor
Karta graficzna: MSI GeForce GTX 760 2048Mb
Pamięć ram : 2xPatriot PSD32G13332 2048Mb 1333 DDR3
                      2xPatriot PSD34G13332 4096Mb 1333 DDR3
Dysk: Seagate Barracuda 7200.12 500GB ST3500418AS
Napęd: LG GH22NS50

Obudowa: Fractal R4

Monitor : LG Flatron W1943SB

Myślę nad i5 4690 lub i5-4460 i mobo Asus MAXIMUS VII RANGER, Z97 albo jakis porządny  GIGABYTE.

Jeżeli chodzi o motnitory nad którymi się zastanwiam to :

Dell P2414H (używam w pracy)
Dell U2414H
Iiyama X2483HSU-B1

Czekam na wasze sugestie!

Dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie należało by zmienić procka+płytę, ale jak nie masz zamiaru podkręcać, to również nie ma po co brać płyty głównej do OC. Natomiast myślę że warto zainwestować w dysk SSD, bo Twój hdd jest pewnie z tej epoki co procesor i jego parametry jeszcze spadły z czasem. To podniesie komfort użytkowania całego zestawu. Podzespoły takiego bym polecał:http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMjW1sFDSUTK1NDcAUujYzMDQEIswYRyro5SZk1!cDLICZAI2U8g2OTk1LxFksJEp2I1YXW5sRLrRUOOLS3OBxisZGpmAhIoSSxL9s4tSi8FCUAHfzNTizNTkqjywQkNTPXNjoEx5dk5iSnhOYnFeJVDYQKkWAKURSbA*

i zostało by na ten monitor, który jest używany w pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej brac i-5 4690 bo to wsumie ta sama generacja ale lepsza wydajnośc a nie jest wiele droższy i płyta na z97?

co do monitora po opiniach i rozeznaniu nie wiem czy lepszy nie jest Iiyama X2483HSU-B1

Edytowane przez Smoku9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi