Destiny Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Witam, Mam sprzęt taki jak w podpisie. Ani karta ani procek nie były jeszcze podkręcane. Mój wynik w 3D Mark 2001 SE w defaultowych ustawieniach to ok. 2150. Czy może ja coś źle robię czy to normalne. Od razu uprzedzam posty że karta NIE JEST 64 bitowa tylko 128 bitowa. Skąd się więc biorą wyniki powyżej 10 tyś pkt na podbnych konfigach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 HeHeHe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 wynik jest smieszny, ja na moim sprzecie mam lepszy. jedyne co mi przychodzi do glowy to gruntowy reinstal wszystkiego :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Hmmm fakt, żę 2120 to torche mało. Cóż nawet na 64 megowej karcie to mało... Ja na twoim miejscu profilaktycznie walnąłbym formata, nowiutkie stery (może omega da ci kopa :?:), nowe sterki na nforce 2 itp. Poza tym podkręć tego procka, bo grzech go nie kręcić, grafą tesh możesz sie ,,zająć" :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Hmmm fakt, żę 2120 to torche mało. Cóż nawet na 64 megowej karcie to mało... Ja na twoim miejscu profilaktycznie walnąłbym formata, nowiutkie stery (może omega da ci kopa :?:), nowe sterki na nforce 2 itp. Poza tym podkręć tego procka, bo grzech go nie kręcić, grafą tesh możesz sie ,,zająć" :twisted: Wszystko co się da o/c to podkręce za jakieś 2 dni. Na ile pójdzie zobaczymy, ale mam nadzieje że uda sie osiągnąć stabilne 10x200Mhz. Stery i do płyty i do karty są te dostarczone przez producenta razem z kompem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ...mam nadzieje że uda sie osiągnąć stabilne 10x200Mhz.Na radeonie chyba CI się nie uda :lol: A tak serio to stery może i są dostarczone od producenta, ale twój system nie. Pewnie jest zaśmiecony jak cholera i na dodatek poprzednio siedziala w nim karta ze stajni NVidia... Czyż nie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ...mam nadzieje że uda sie osiągnąć stabilne 10x200Mhz.Na radeonie chyba CI się nie uda :lol: A tak serio to stery może i są dostarczone od producenta, ale twój system nie. Pewnie jest zaśmiecony jak cholera i na dodatek poprzednio siedziala w nim karta ze stajni NVidia... Czyż nie :?: Nie. Spewcjalnie pod nowe pudło robiłem formata i na czyściuteńki dysk postawiłem XP Pro. Jak narazie jeszcze bez SP1. Stery do nForca też mam te z płytki. Bodajże 2.03 czy coś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ale jaja :lol: Ciekawe co to :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ale jaja :lol: Ciekawe co to :?: Podejżewam stare stery do Ati oraz to żę nie jest kręcony komp. Ale tak dla porównania to Medal of Honor (obecnie sobie pogrywam) w 1024x768 w full detalach idzie miękko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ale jaja :lol: Ciekawe co to :?: Podejżewam stare stery do Ati oraz to żę nie jest kręcony komp. Ale tak dla porównania to Medal of Honor (obecnie sobie pogrywam) w 1024x768 w full detalach idzie miękko. a co ma kreceni kompa do wyniku twojego 8O ja na deafuklt proca i grafe mam 8200 punktow 3dmark 2001 BTW zobacz czy nie masz wlaczone AA i Anizo, sprawdz czyy jest agpx4 i zobacz tez agp aparature size Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ale jaja :lol: Ciekawe co to :?: Podejżewam stare stery do Ati oraz to żę nie jest kręcony komp. Ale tak dla porównania to Medal of Honor (obecnie sobie pogrywam) w 1024x768 w full detalach idzie miękko. A oczywiście wygładzanie i anizo masz we sterach wyłączone tak? Sprawdź dla pewności czy karta na agpx4 chodzi. No i oczywiście agp aperture size (nie mniej niż 64. A wynik śmieszny zważywszy że ja na duronie i kyro2 ciągnąłem o połowę więcej :lol: :lol: :lol: :lol: Uwaga do postu powyżej. Jak ja pisałem swój post Twojego jeszcze nie było, a kasować mi się nei chce teraz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A oczywiście wygładzanie i anizo masz we sterach wyłączone tak? Sprawdź dla pewności czy karta na agpx4 chodzi. No i oczywiście agp aperture size (nie mniej niż 64. A wynik śmieszny zważywszy że ja na duronie i kyro2 ciągnąłem o połowę więcej :lol: :lol: :lol: :lol: twoja wypowiedz cos mi przypomina :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 koniecznie zainstaluj servispaka do przez niego masz problem a najlepiej wróć do 98 ja tak zrobiłem i mam 10000ptk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 XP to nie system do gier, 3dmarków itp. przynajmniej według mnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 XP to nie system do gier, 3dmarków itp. przynajmniej według mnie... Właśnie że tak, ponieważ najlepiej obsługuje dzisiejsze maszyny, potrafi bezproblemowo obsłużyć dużą ilość ramu, szybkie CPU, ijest nadwyraz stabilny, w porównaniu do 9x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ...potrafi bezproblemowo obsłużyć dużą ilość ramu, szybkie CPU, ijest nadwyraz stabilny, w porównaniu do 9xOprócz stabilności same bzdury... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=TDI= Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 lol, ja na swoim sprzecie mam niecale 1900 pkt. i uwazam ze to jest malo ( powinno ok. 2800 ) !!! a tu jedynie o 250 pkt. wiecej na takim config'u :) rozjeb btw. dla porownania zrob test w ut 2k3, jest tam benchmark flyby, tu jush mi wyszedl normalny wynik 43-45 fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 lol, ja na swoim sprzecie mam niecale 1900 pkt. i uwazam ze to jest malo ( powinno ok. 2800 ) !!! a tu jedynie o 250 pkt. wiecej na takim config'u :) rozjeb Przestań kolege dołować, trza mu pomóc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=TDI= Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 lol, ja na swoim sprzecie mam niecale 1900 pkt. i uwazam ze to jest malo ( powinno ok. 2800 ) !!! a tu jedynie o 250 pkt. wiecej na takim config'u :) rozjeb Przestań kolege dołować, trza mu pomóc... to sa fakty :) a nie ze go dołuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja u siebie mam 8200 z groszami, a na Duronie 850@960 i GF2 MX 400 32 SDR mialem 2600, wiec wynik Twoj jest bardzo mierny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Pobaw sie w biosie no i krec bo wynik naprawde maly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 XP to nie system do gier, 3dmarków itp. przynajmniej według mnie... Właśnie że tak, ponieważ 1. najlepiej obsługuje 2. dzisiejsze maszyny,3. potrafi bezproblemowo obsłużyć dużą ilość ramu,4. szybkie CPU,5. ijest nadwyraz stabilny, w porównaniu do 9x 8O 8O 8O LOL :lol: :lol: :lol: 1. Co to znaczy "najlepiej obsługuje" ? 2. Co rozumiesz pod pojęciem "dzisiejsze maszyny" ? (a jak obsługuje wczorajsze?) 3. A masz może 3 GB RAM w komputerze ? 3a Powiedz mi czy "najlepsze obsługiwanie RAMu" polega wg ciebie na tym, że system zżera na dzień dobry (tylko do poprawnej pracy tylko systemu) 60-100 MB RAM ??? 3b Czy uważasz, że jeśli zainstalujesz system mając ograniczoną ilość ram (np 512 MB) - to jeśli system zeżre ci 100 MB to pamięci będziesz miał więcej niż ten, który żeżre na starcie 20 (Win 98) ? 4. Z.a.j.e.b.i.s.c.i.e obsługuje szybkie procesory - bo sam system do rozsądnej pracy wymaga procka 600-700 Mhz :lol: 5. W porownaniu z 98 - fakt jest stabilniejszy (ale czy aby "nad wyraz") Ech - jeszcze raz BIG LOL :lol: -------- przepraszam wszystkich - ale nie mogłem się powstrzymać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Co mu bios pomoże... Karta na default powinna z XP 1700+ niekręconym ponad 8000tysięcy nabić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Pobaw sie w biosie no i krec bo wynik naprawde maly.Po co ma krecic? Najpierw powinnien rozwiazac ten problem i dopiero wtedy brac sie za OC. Jesli stery do karty brales z CD dolaczonego do niej to zmien je na Catale 3.5 (choc w sumie na 3.2 mialem wyniki lepsze niz na 3.4 i 3.5) A tak swoja droga jak mowimy o WinXP i Win98 >> moze i XP zrzera wiecej zasobow, ale jak mam patrzec na ciagle zwisy 98 to ja to pie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Dlatego najlepszym wyjściem mieć dwa systemy - jeden do grania, drugi do reszty. Przy dzisiejszych pojemnościach dysków twardych to nie problem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Tez wyjscie :), ale ja tam dzialam na Windzie ikspe i nie widze zbyt duzego spadku wydajnosci w stosunku do 98 (moze dlatego, ze na 98 nie wytrzymalem zbyt dlugo), poza tym te ciagle restarty systemu jak chce sie jakas gre odpalic :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Po pierwsze - instalacja najnowszych sterownikow, a nie tych co dodaja producenci, potem OC. To jak z tym anizo i AA ? masz ustawione AGP Fast Writes ? na jakim speedzie działa ci AGP ? z takim sprzętem po OC powinienes miec wynik okolo 10k e 3dmarku2001, bez OC - okolo 8000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Albo masz włączone wszystko znaczy się AA i Anizo na maksa albo coś jest nie tak przecież na def. ustawieniach Bios masz AGP4 i AS 64mb przynajmniej na moim archaiku. Chyba że karta coś jest nie tego znaczy się niedotaktowana i to poteznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Albo masz włączone wszystko znaczy się AA i Anizo na maksa albo coś jest nie tak przecież na def. ustawieniach Bios masz AGP4 i AS 64mb przynajmniej na moim archaiku. Chyba że karta coś jest nie tego znaczy się niedotaktowana i to poteznie.Chyba musiałaby być naprawde gigantycznie niedotaktowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Po pierwsze - instalacja najnowszych sterownikow, a nie tych co dodaja producenci, potem OC.Na grupie o sterownikach polecili mi Catale 3.4 To jak z tym anizo i AA ? masz ustawione AGP Fast Writes ? na jakim speedzie działa ci AGP ?Anizo?? A co to?? AGP Fast Writes włączone, agp na x4, AA wyłączony w benchmarku. z takim sprzętem po OC powinienes miec wynik okolo 10k e 3dmarku2001, bez OC - okolo 8000Właśnie tak myślałem. Aaaa i AGP w Bisoe ustawione albo na 128 albo na 256MB nie pamiętam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...