Kentox Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Witam ! Zamierzam kupić nowy komputer, którego będę używał głównie do programów jak Blender, Photoshop, Visual Studio, Unity. Posiadam kartę graficzną którą można użyć do tej konfiguracji ( strasznie słabą ale wymianą zajmę się później) oraz dysk twardy, napęd i obudowę ( bez zasilacza ). Przypatrywałem się procesorom i moim faworytem jest AMD FX-6300 (prosze bez hejtu na amd - mam mało kasy). Jestem osobą uczącą się więc moje zasoby są dość ograniczone. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Kentox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kentox Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Cytat Płyta główna Gigabyte GA-78LMT-USB3, 760G @tesel Dzięki za odpowiedź Poradziłeś, żeby kupić tą płytę główną z chipsetem 760G. Nie znam się na tym za dobrze, ale z tego co wiem chipsety z serii 700 są zaprojektowane pod AM3, Phenomy i Athlony. Czy to nie wpłynie na wydajność ? Nie lepiej dopłacić ~50zł i kupić np. MSI 970A-G43 z chipsetem 970 ? Sam właśnie rozwiązałem swój problem. Dla procków AMD FX poleca się chipsety z serii 900. Po więcej odsyłam do źródeł : http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1980789/amd-760g-970-990fx-chipsets.html http://www.tomshardware.co.uk/forum/331597-30-what-chipsets-760g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Dlaczego nie celujesz w używki z takim budżetem? Za 400zł z hakiem kupisz i5 SB lub IB, do tego mobo za ~100 (można wyrwać z gwarancją) i będzie wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jaką masz dokładnie tę kartę graficzną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kentox Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) @KlausRadeon 5450 :/ Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Kentox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...