Patowy Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam.Zamierzam kupić sobie monitor 24cale fullhd do grania.Wybrałem dwa modele.benq rl2455hm z super czasem reakcji i Dell P2314H ze świetnymi kolorami.Co wybrać?Wiem że na tn są słabe kąty widzenie ale do mnie nie przeszkadza tak samo jak to że w ips-ach czarny jest szary.Liczy się tylko płynna gra i dobre kolory.Jeśli znacie lepsze monitory do gier w tym budżecie to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neforus Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Powiem tak, jeżeli chcesz monitor który będzie łączył w sobie kolory IPS, głęboką czerń, dobre kąty i bardzo dobrą jakość wykonania to dozbieraj 79 złotych i kup Iiyame X2483HSU-B1. Nad TN'ką nawet bym się nie zastanawiał, powiedz czy rozróżnisz 0,004 sekundy od 0,001 sekundy ? I to gołym okiem. Czyli X2483HSU a jak nie to Della P2414H (albo P2314H najlepszy do 700 złotych jeżeli nie możesz dołożyć). Edytowane 30 Czerwca 2014 przez neforus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...