Azymut24 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam serdecznie, z góry dzięki za zainteresowanie tematem :) Postaram się problem opisać w miarę szybko i czytelnie. Mój aktualny sprzęt: Płyta główna- Gigabyte GA-H61M-S2PV z prockiem Intel core i3-2100 (3.1 GHz) Zasilacz- Radix VI 650W Aktualna karta graficzna- GF GT220 DDR3 1GB 8 GB RAM (Goodram) Win 7 64 bit Obudowa- czarna :P Niedawno sprawiłem sobie kartę graficzna GF GTX 750 2GB (model: GV-n750OC-2GI) i tutaj wielkie rozczarowanie, gdyż po podłączeniu tejże karty komputer po włączeniu nie staruje dalej niż do biosa (ekran powitalny od płyty głównej) i nic dalej nie działa, nie ma nawet możliwości wejścia do biosa gdyż klawiatura nie reaguje na żadne "pykanie" oprócz ctrl+alt+del.Po podłączeniu starej karty wszystko śmiga. Dodam ze przy sprawdzeniu karty u kolegi wszystko ładnie poszło (niestety nie znam jego setupu, jeśli będzie to konieczne to dodam). Odinstalowałem sterowniki od starej karty- nic, Sprawdziłem każdy z moich podzespołów (podejrzewałem RAM) ale również nie to najwyraźniej jest problemem, Wyposażyłem się w mocniejszy zasilacz (ten wyżej) mając nadzieje ze zasilanie podawane przez stary było za male (500 W). Reinstal systemu i godziny kombinowania ze sterownikami i żonglowaniem kartami nie przyniosły rezultatu. Znalazłem jeden podobny temat i dotyczył on GTX 750 TI (Objawy wręcz identyczne a rozwiązaniem okazało się przełączenie przełącznika który znajdował się na karcie TI miał on za zadanie "przełączać się miedzy 2 biosami" ale nie wczytywałem się dalej :) ) nie był możliwy on do wdrożenia w przypadku mojej karty, gdyż żadnego takiego przełącznika nie udało mi się zlokalizować. Bardzo proszę o pomoc, jakiekolwiek pomysły będą na wagę złota, każda propozycja może być rozwiązaniem, które naprawi problem. Pozdrawiam Mam nadzieje że nie klonuje czyjegoś tematu, jeśli gdzieś widzieliście podobne zagadnienia prosiłbym również o poprowadzenie mnie do nich Dziękuję jeszcze raz za wasz czas, czekam na wyczerpujące odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Może po prostu karta jest walnięta? Skoro na innej wszystko jest w porządku... Bawienie się sterownikami nic tu nie da, ponieważ one się wgrywają dopiero z systemem, a u Ciebie jak widać nawet bios się nie ładuje właściwie. Ja bym sprawdził kartę u kogoś innego na kompie - jak będzie to samo to wymieniasz kartę na nową. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azymut24 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Karta była sprawdzana na innym komputerze podobnie jak wszystkie inne moje podzespoły, Na komputerze kolegi odpaliła pięknie i od razu po uruchomieniu u niego windowsa bez problematycznie pozwoliła się zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cadave Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) MIałem identyczny problem z kartą Msi GTX 750Ti, pomógł update biosu płyty głównej Edytowane 30 Czerwca 2014 przez Cadave 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zasilanie k. graficznej podłączyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azymut24 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zasilanie podlaczone (chyba nie sposób byloby to przeoczyc :D ) pomysl kolegi z biosem wydaje sie byc ciekawy, zaraz wypróbuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Stara płyta z pewnością nie rozpoznaje nowości od NV, zmiana biosu jest konieczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azymut24 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Własnie próbowałem zaktualizować biosa, bezskutecznie. Czy byłaby możliwość podesłania przez was linku do sterów, co prawda ściągałem je z oficjalnej strony gigabyte, lecz przy probie ich instalacji z biosa wyświetla się błąd "invaid image bios" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jaką masz dokładnie płytę i w jakiej rev? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azymut24 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Działa ! Okazało się ze stery były złe :) Wcześniejsze były rev 2.0 moja płyta ma rev 2.1 Problem rozwiązany :) Dziękuje serdecznie za pomoc :) Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...