urbas91 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) WitamA więc tak mam drobny problem z zainstalowaniem windowsa 7 64bit na nowo zakupionym dysk SSD crucial mx100. utworzyłem na tym dysku dwie partycje ntfs przez program gepartet (50Gb na widnowsa i reszte na dane(78Gb). Problem polega na tym że jak chce zainstalować windowsa to przy wyborze partycji wywala że nie można zainstalować systemu windows na partycji GPT.Płyta główna to Asrock p67 pro3. W biosie zmieniłem tryb z IDE na AHCI, ustawiłem bootowanie jako pierwsze cd-rom a jako drugie Dysk SSD. Mogli byście mi powiedzieć co robię żle i co trzeba ustawić w tym biosie żeby instalacja ruszyła ? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 30 Czerwca 2014 przez urbas91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Partycjonuj przez instalator lub Gparted ustaw typ tablicy partycji na MBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...