Heisenberg Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Panowie czy istnieje może jakiś program do sprawdzenia kondycji zasilacza? Jeśli nie to proszę o wypowiedzi bardziej doświadczonych niż ja użytkowników. Otóż posiadam zasilacz XFX Core 550w. Od grudnia 2011 do lipca 2013 zasilał on config: asrock p67 pro3, i3-2120, 8gb ram, msi hd6850 oraz 2hdd - 500gb i 1tb. Natomiast od końca lipca 2013 do dnia dzisiejszego zasila: asrock p67 pro3, i5-3570, 8gb ram, msi gtx660 2gb i 3hdd - 500, 1tb i 1tb. Spędzam przy PC około 10-12h na dobę. Jakieś 4-5h to filmy, muzyka, kolejne 3h grania (W_D, BF4, FIFA14, WoT) w 1920x1080, reszta czasu na net. Proszę was o odpowiedź czy po takim okresie i eksploatacji ten PSU należy już wymienić, czy nie mam się o co martwić? Z góry dzięki za pomocne posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Program do sprawdzenia kondycji zasilacza? Niet. Miernik w dłoń i sprawdź napięcia na poszczególnych liniach, możesz też go rozebrać i sprawdzić organoleptycznie jest stan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 O to Ci się trafiła dobra sztuka że Ci nie hałasuje ... nie "tryka" :P jeżeli będzie coś nie tak, to objawi się to nieprawidłowymi napięciami, Bsodami, jeżeli nic takiego nie ma miejsca to nie musisz się martwić, tylko sprawdzaj czy wentylator odpowiednio schładza oraz przedmuchuj go czasami z kurzu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 No jak narazie nic nie hałasuje. Mam nadzieję, że pociągnie jeszcze chociaż z rok, może dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Po zakupie rejestrowałeś produkt na stronie XFX w celu rozszerzenia gwarancji do 5 lat ? Chyba że wtedy nie było jeszcze takiej opcji ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Nie rejestrowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...