Gansey Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam, Chciałbym zakupić komputerek do 3000 zł. Śledzę zestawy od miesiąca i chciałbym dzisiaj dokonać zakupu. Jestem zasugerowany zestawem z dzisiaj: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_lipiec_2014?page=0,13 Jestem w stanie wydać 3080 zł a doliczając koszty obudowy Corsair Carbide 300R Compact Black muszę chwilowo zrezygnować z dysku SSD który dokupię w przyszłym miesiącu. Jednak mam kilka pytań: 1.Byłem całkowicie zdecydowany na MSI GTX 760 Gaming. Jednak w dzisiejszym zestawie dominuje Sapphire R9 280 Dual-X OC Czy napewno jest to lepszy wybór? Jakoś nie ufam Radeonom (głupi nawyk) a widze że ma więcej RAMU...jednak GeForce ma lepsze taktowania. Zważywszy na przeznaczenie raczej do gier, tudzież nagrywania oraz drobnego projektowania grafiki która z kart będzie lepsza? 2. Na morelach narzekają na BOX'owe chłodzenie do tego i5-4690K BOX. I tu pytanie czy na NIE podkręcanym procesorze to chłodzenie da rade w sytuacjach stresowych? 3. Czy nie lepszy będzie zasilacz polecany w poprzednim miesiącu? - SilentiumPC Vero L1 500W ze wgledu na certyfikat 80PLUS ? Do tego zestawu posiadam JUŻ monitor 24'' 1920x1080 - i w takiej rozdzielczości mam zamiar grać Mój system operacyjny to Windows 7 - 64 bit Proszę o w miare szybką i dokładną odpowiedź ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Chłodzenie jest wymagane. Co do zasilacza to oczywiście ten Corsair jest mocno budżetowy. Niestety, ale musiałbyć nieco dołożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gansey Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Czyli że lepiej wziąć ten SilentiumPC? Dołożyć do chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Może być i tak: http://www.morele.net/inventory/info/Zwo2w/ Wychodzi ok 3300 z racji tego że trzeba było dołożyć do chłodzenia, chciałes GTX 760 i nieco droższy zasilacz, który spokojnie sobie da rade mimo że ma 530W. Ew dołożyć do SilentiumPC. Tak jak myślisz o wiekszym OC to trzeba dołożyć do chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gansey Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Chciałem o pomoc w wyborze karty graficznej. Po prostu nie wiem która będzie faktycznie lepsza. Jestem otwarty na zmiany :) Podany zasilacz wygląda dobrze (i jest modułowany O.o) Wydaje mi się że ten adeon jednak jest dużo wydajniejszy niż ten GTX760 i chyba wezmę właśnie jego...zwłaszcza że jest tańszy. Co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...