T4d3u5z Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam. Szukam najlepszego chłodzenia na CPU (Phenom II X2 550 BE) do nowej obudowy Fractal Design Node 605. Obecnie stock (suszarka). Jako, że niedługo będę się przymierzał do zmiany chipsetu, zależy mi na tym, żeby cooler obsługiwał obie podstawki (AMD i intel). Sporo dobrych opinii zbiera Noctua L9. Niestety jest desygnowana tylko pod konkretna podstawkę (literka i lub a). Jeśli możecie, polećcie coś w rozsądnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 W tej obudowie jest mnóstwo miejsca na cooler, nie musisz się ograniczać do typowych niskoprofilowców. Powinna bez problemu tam wejść wieża z wentylatorem 92mm, z tańszych to Spartan Pro. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Chyba jednak nie bardzo wejdzie. Producent podaje, ze wysokość całego zestawu chłodzącego to 135mm, a do Node zmieści się tylko 125mm. Wysłane z mojego Transformer Prime TF201 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Zmieści się, wchodzą chłodzenia do ok 140mm http://www.vortez.net/articles_pages/fractal_design_node_605_review,6.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Jak to jest z wydajnością horyzontalnych coolerów, których wiatrak umieszczony jest kilka (do centymetra) milimetrów od ściany obudowy? Wiem, że Spartan Pro ma pionowy wentylator, ale gdyby nie spasował, to zastanawiałem się nad Noctua NH-L12, który tylko nieznacznie przekracza budżet. Chyba, że nie opłaca się za bardzo dopłacać do tak starego sprzętu, tylko od razu iść w inny, nowy socket. Edytowane 2 Lipca 2014 przez T4d3u5z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...