T4d3u5z Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Postanowiłem jednak zmienić platformę i przesiąść się z AMD na Intel. Wybór padł na: I5-4690k, Asrock Z97 Pro4 i SPC Spartan Pro. Teraz pytanie. Swego czasu sklep esc miał kody rabatowe na montaż (czy wysyłkę). Jak to jest teraz? Postanowiłem zamówić w esc, bo to co robi Morele staje się z deka chore. Cena procesora wzrosła w kilka godzin o ok 60PLN. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Kiedyś były na darmową wysyłkę, montaż tam zawsze był darmowy, a jeżeli chodzi jak z kodami teraz to nie wiem... Ze strony sklepu Informujemy, że cena dowolnego zestawu komputerowego równa jest cenie wszystkich komponentów wchodzących w jego skład. Przygotowanie specyfikacji, montaż, konfiguracja oraz instalacja zakupionego wraz z komputerem systemu operacyjnego Microsoft Windows 7 albo Microsoft Windows 8 są bezpłatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 http://www.esc.pl/ccc.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Nie wiecie, czy montują profesjonalnie, czy tak sobie? Chodzi o odpowiednie nałożenie pasty, prawidłową montaż coolera (czytałem, że po instalacji płytki odpadają) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Nie wiem jak obecnie. Dawniej w kompie do wysyłki zakładali zawsze chłodzenie boxowe, większy klocek przychodził w swoim fabrycznym pudełku. Miało to za zadanie chronić przed uszkodzeniem płyty głównej czy innych elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) W sumie ja składałem u nich 2 komputery (pierwszy 4 lata temu, drugi rok temu). Żaden cooler mi jeszcze nie odpadł. Oba komputery przyszły ze wszystkimi zanotowanymi elementami od razu tzn. jeden miał boxowe(bo nie brałem dodatkowego), a drugi od razu zamontowane dodatkowe (zalmana cnps 10x flex + wentylator) a boxowe dali do pudełka. Co do nakładania pasty się nie wypowiem bo nie pamiętam. [edit] Kable były poukładane i spięte wszystko ładnie podłączone. Edytowane 2 Lipca 2014 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Odbiegając od tematu SPC Spartan Pro do kręconego i5 4690k? Trochę marne chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Jestem już zdecydowany na moją konfigurację, ale zastanawiam się nad formatem płyty. Konfiguracja, to: Asrock Z97 Pro4/Z97M Pro4 i5-9760k Spartan Pro Posiadam obudowę FD Node 605 i choć pomieści ona full ATX, to zamykam sobie możliwość zainstalowania napędu optycznego w przyszłości. Różnice, które podaje Asrock miedzy ATX, a mATX to mniejsza ilość USB 2.0 (8/6) i to co mnie zastanawia, to to, że full ATX posiada Nichicon 12K Platinum Caps, czego nie ma mATX, który za to jest tańszy http://www.asrock.com/mb/compare.pl.asp?SelectedModel=Z97+Pro4&SelectedModel=Z97M+Pro4 Która zatem płytę wybrać i czy opłaca się dopłacać, żeby mieć Nichicon 12K Platinum Caps kosztem braku napędu wew? Dodam, że nie zamierzam robić CF, czy SLI. @Kaijitsu Chłodzenie wybrałem to, ponieważ: Po pierwsze Primo :) zmieści mi się w Node 605 Po drugie Secundo: przeglądając różne testy niewiele ustępuje dużo droższemu Noctua NH-L12 BTW Jak usunąć podwójny, niechciany post? Edycja i wyczyszczenie nie pomaga, bo musi być coś wpisane. Już się szykuje na ostrzeżenie Edytowane 3 Lipca 2014 przez T4d3u5z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...