Skocz do zawartości
T4d3u5z

Darmowy montaż?

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem jednak zmienić platformę i przesiąść się z AMD na Intel. Wybór padł na:

I5-4690k, Asrock Z97 Pro4 i SPC Spartan Pro.

Teraz pytanie. Swego czasu sklep esc miał kody rabatowe na montaż (czy wysyłkę). Jak to jest teraz?

Postanowiłem zamówić w esc, bo to co robi Morele staje się z deka chore. Cena procesora wzrosła w kilka godzin o ok 60PLN.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś były na darmową wysyłkę, montaż tam zawsze był darmowy, a jeżeli chodzi jak z kodami teraz to nie wiem...

Ze strony sklepu

Informujemy, że cena dowolnego zestawu komputerowego równa jest cenie wszystkich komponentów wchodzących w jego skład. Przygotowanie specyfikacji, montaż, konfiguracja oraz instalacja zakupionego wraz z komputerem systemu operacyjnego Microsoft Windows 7 albo Microsoft Windows 8 są bezpłatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie, czy montują profesjonalnie, czy tak sobie? Chodzi o odpowiednie nałożenie pasty, prawidłową montaż coolera (czytałem, że po instalacji płytki odpadają)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak obecnie. Dawniej w kompie do wysyłki zakładali zawsze chłodzenie boxowe, większy klocek przychodził w swoim fabrycznym pudełku. Miało to za zadanie chronić przed uszkodzeniem płyty głównej czy innych elementów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ja składałem u nich 2 komputery (pierwszy 4 lata temu, drugi rok temu). Żaden cooler mi jeszcze nie odpadł. Oba komputery przyszły ze wszystkimi zanotowanymi elementami od razu tzn. jeden miał boxowe(bo nie brałem dodatkowego), a drugi od razu zamontowane dodatkowe (zalmana cnps 10x flex + wentylator) a boxowe dali do pudełka. Co do nakładania pasty się nie wypowiem bo nie pamiętam.

[edit]

Kable były poukładane i spięte wszystko ładnie podłączone.

Edytowane przez Aesereht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem już zdecydowany na moją konfigurację, ale zastanawiam się nad formatem płyty. 

Konfiguracja, to:

Asrock Z97 Pro4/Z97M Pro4

i5-9760k

Spartan Pro

Posiadam obudowę FD Node 605 i choć pomieści ona full ATX, to zamykam sobie możliwość zainstalowania napędu optycznego w przyszłości.

Różnice, które podaje Asrock miedzy ATX, a mATX to mniejsza ilość USB 2.0 (8/6) i to co mnie zastanawia, to to, że full ATX posiada Nichicon 12K Platinum Caps, czego nie ma mATX, który za to jest tańszy

Która zatem płytę wybrać i czy opłaca się dopłacać, żeby mieć Nichicon 12K Platinum Caps kosztem braku napędu wew?
Dodam, że nie zamierzam robić CF, czy SLI.

@Kaijitsu Chłodzenie wybrałem to, ponieważ:

Po pierwsze Primo  :) zmieści mi się w Node 605

Po drugie Secundo: przeglądając różne testy niewiele ustępuje dużo droższemu Noctua NH-L12

BTW Jak usunąć podwójny, niechciany post? Edycja i wyczyszczenie nie pomaga, bo musi być coś wpisane. Już się szykuje na ostrzeżenie

Edytowane przez T4d3u5z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi