Fidelis Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Cześć, pytałem kiedyś o wycenę - padły odpowiedzi że lepiej wzmocnić to co jest...CPU: i7 920 GPU: HD4890 Gigabyte MOBO: Asus P6T6 WS Rev RAM: OCZ Reaper 6x2gb (Triple) HDD: 2x Samsung 500gb F3 PSU: Antec TreuPower 750W BUDA: CoolMaster STC01chciałbym zmienić grafikę - i tu poprosiłbym o Wasze propozycję. Myślę że do 600 zł, ale jeśli za 700 czy 800 wpadnie coś znacznie lepszego to spoko. Tylko wiem już że grafikę tak czy siak po jakimś czasie trzeba zmienić i nie ma co brać tych turbo-mocnych obecnie. Zresztą za 800 to i tak nic mocnego się nie chwyci myślę...Chciałbym też pomyśleć nad WC, po pierwsze żeby zrobić OC proca, po drugie żeby wyciszyć wszystko. +W przyszłości będę chciał wrzucić dysk SSD, ale to w przyszłości. Wolałbym szczerze mówiąc złożyć najpierw WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Z kart proponuję MSI R9 270 2GB DDR5 Gaming za 624 zł ew. dołożyć do wersji X np . Asus R9 270X 2GB DC2 TOP za 746 zł . Ew. używany ( ale z gwarancją ) Asus R9 280X 3GB DDR5 DC2 za 750 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 W tej cenie to można już chyba coś lepszego chwycić..zależy mi też na poleceniu czegoś jednak do 600 (te powyżej to opcjonalnie raczej :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Z nowych kart w tej cenie to będziesz miał R7 265 czy R9 270 ew. GTX 750Ti . Z używek już lepiej - używane R9 270/270X to koszt ~500 zł np. Gigabyte R9 270X WF3 za 500 zł , karta ma jeszcze 2,5 roku gwarancji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Faktycznie, miałeś rację..teraz patrzę że ten 280x prezentuje się całkiem spoko. Patrzę że są bloki żeby go zwodować co też jest mega plusem, bo obecny hd4890 bywa strasznie uporczywy ze swoim boxowym chłodzeniem (które w sumie i tak nie daje rady momentami). To zakładając że będę polował na R9 280x mam jeszcze pytanie - czy nie szykują się jakieś turbo nowości w kartach? Czy dopiero na wrzesień/październik? Czy mogę się spodziewać obniżki jego cen czy nie ma opcji? i czy zaraz Dx11 nie będzie za stary:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...