Skocz do zawartości
KoS

Szukam karty TV

Rekomendowane odpowiedzi

Starzy górale gadają "nie miała baba kłopotu kupiła se kartę tv"

Z tymi kartami (przynajmniej wewnętrznymi) jest więcej kłopotów niż pożytku. Cholernie lubią się gryźć z różnymi komponentami kompa.

Ale w sumie z wewnętrznych kart to najlepsze są chyba na starszym układzie Conexant BT 878.

Z nowszym miałem okazję testować np KWORLD MPEG STATION NICAM (układ Philipsa)

i sypała się na moim mobo (za chiny nie chciała płynnie odtwarzać tv - latały jakieś krzaki) ale u kuzyna na ECS K7S5A działała całkiem ładnie (do momentu gdy wyciągnął odbiornik od pilota przy włączonym kompie=zgon karty, załatwił tak 2 Kworldy) Teraz mam w kompie Pixel View Play TV HD( na układzie Conexant 23881) i działa jak cię mogę. Tv odbiera w miarę czysto - oczywiście nie ma porównania do stojącego obok TV Philipsa. Niestety podczas nagrywania czasami są dziwne szarpania obrazu. Czasami też dziwnie zanika/trzeszczy dźwięk nawet bez ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>nia nagrywania. Być może też nie jest kompatybilna z moim mobo - nie wiem.

Za to przez chwolę miałem w kompie starego Pixel View na układzie BT 878 i działała o niebo lepiej od tych dwóch. Moja rada: jak koniecznie chcesz tuner TV to kup albo zewnętrzny albo coś na układzie Conexant BT 878

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te pieniądze to daruj sobie analogową kartę TV i lepiej kup cyfrową kartę DVB, będziesz bez porównania bardziej zadowolony :) Dzisiaj już taką kartę komuś polecałem: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=35909&start=2

Gdybym nie miał stacjonarnego tunera DVB to nie zastanawiałbym się dłużej nad zakupem tej karty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Szanowny Leonidas ma racje. Przygotuj sie hard - instalki systemu. Ja mam karte wewnetrzna TV (na 848) 4 lata i uwierz mi jest to najbardziej kaprysny komponent komputera. Notorycznie zajmuje przerwania razem karta dzwiekowa. Po za tym karty TV sa to straznicy FSB - podkrec magistrale to pierwsza "do widzenia" mowi wlasnie karta telewizyjna. To co mowie jest udzialem moim i moich znajomych. Strzez sie takze jednego: oprogramowania dolaczanego do kart TV. Od razu po instalacji karty TV zalecam poszukania softu do ogladania TV (BorgTV, More TV).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dla odmiany proponuje nie sluchac tych co mowia ze z kartami tv sa jakies problemy, nie zauwazylem zeby byly z nimi wieksze problemy niz z innymi czesciami. Podobnie znajomi. Kup dowolna karte jesli beda problemy z odbiorem dokup za pare zl wzmacniacz antenowy lub sam go zrob www.elektroda.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys mialem karte tv pixelview(848) i praktycznie zawsze sprawiala problemy, a soft sypal sie na okraglo, teraz mam starego Averka 98 na bt 878 i na sofcie dolaczonym do karty (pod xp) wszystko chodzi ok, nie mialem jeszcze z nia zadnych problemow, choc poza nia mam jeszcze na pci wrzucone : modem, sieciowke, muzyke, Podstawa to markowa karta z dobrym softem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...