Bushido Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Moi Drodzy! Mam w komputerze 2 wyjścia na głośniki, i chciałbym do nich podłączyć 2 zestawy głosników 2.0. Moje pytanie brzmi w jaki sposób w "Urządzeniach do odtwarzania" uaktywnić oba wyjścia (mam tam 3 pozycje: 2 wyjścia głośnikowe oraz wyjście hdmi) ? Mój sprzęt to dell 1558 z win 8. Pozdrawiam! Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Co chcesz osiągnąć? Dual stereo, surround? Te wyjścia głośnikowe należą do tej samej karty dźwiękowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushido Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Tak, oba wyjścia sa od tej samej karty dźwiękowej. To co chce osiągnąć to zdublowane głosniki (kanały l i p) na godzinach 10 i 14. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 To generalnie w opcjach sterownika karty musisz szukać takiego ficzera, który pozwoli na agregacje tego w ten sposób; inaczej dla aplikacji audio będą to osobne wyjścia i będzie albo-albo. Na pewno da się coś takiego zrobić na realtekach - używałem dwóch niezależnych zestawów 2.1 jako 4.2 (front, back bez centera, z dwoma subami) i działało to normalnie, pod nieobecność sygnału 5.1 działało jako podwójne stereo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...