dem Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Hej. Za cholerę nie chce mi działać opcja Customize. Jak ją włączę, to i tak cały czas wentyl chodzi na ~1000rpm. Nieważne czy temperatura to 30 stopni, czy 80 stopni. Pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Wentylatory 3pin czy z PWM? Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Cooler jest boxowy, więc 4-pinowy. Po dogłębnym sprawdzeniu wszystkich opcji wygląda to tak, że na ustawieniach Silent Mode, Standard Mode, Performance Mode i Customize, wentyl działa na 1000rpm. Na ustawieniu Full Speed działą z pełną prędkością 2000rpm. Edit. Czy to może być wina boxowego Śmigła? Z tego co widać, a powtarzałem test wielokrotnie, dopiero przy 90% przyspiesza obroty. Edytowane 5 Lipca 2014 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 ewidentnie wina boxa, ale moim zdaniem on ma tak działać. nie mam co oczekiwać po nim cudów. wywal go i kup cokolwiek innego z wentylem 12cm minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 A nie trza tam zaptaszkować "auto apply..." ? Clear cmos próbowałeś robić? Może jej coś odbiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Ta opcja oznacza chyba tylko tyle, że po włączeniu A Tune, ma automatycznie uruchomić zadane w nim ustawienia. Mnie rozchodzi się o opcję Start Fan Test. która pokazała, iż box jest niewrażliwy na regulację napięcia z biosu. Zobaczymy, co będzie jak wsadzę Macho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Napięć powiadasz... Przy wentylatorze 4 pin nie powinieneś korzystać z regulacji PWM zamiast napięciowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Jakakolwiek by to była regulacja, ów test pokazał, że box rozkręca się dopiero przy 90%. Natomiast w przedziale 10-80% ciągle kręci się na ~1000rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Jakakolwiek by to była regulacja, ów test pokazał, że box rozkręca się dopiero przy 90%. Natomiast w przedziale 10-80% ciągle kręci się na ~1000rpm. Emm, jedna sprawa bo chyba chodzi Ci o temperatury? W sensie w tym programie ustawia się % prędkosci maksymalnej wiatraka w zależnosci od temperatury procesora, a NIE od % jego obciążenia. Edytowane 12 Lipca 2014 przez krzyssp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Po zmianie chłodzenia płyta już prawidłowo reguluje obroty? Problem był z wentylatorem na boxowym chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...