keyser2 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Z tych 3 to brał bym Sandisk Ultra PLUS . Goodram C40 to budżetowa wersja C50 , C50 także był budżetówką . Ew. dołóż ~40 zł do Transcend SSD340 128GB - kosztuje 232 zł w morele.net a masz 2x tyle miejsca . według producenta ten transcend ma dużo gorszy zapis niż wszystkie wymienione przeze mnie. Dlaczego tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Zapis nie ma większego znaczenia w dyskach SSD. Crucial MX100 128GB też ma niski zapis. Patrz na odczyty 4K. Reyden ma rację. W tej cenie lepiej dołożyć do transcend 128GB. 60 GB to troszkę mało dzisiaj no i osiągi w odczycie ma nieco lepsze: http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/jaki_dysk_ssd_kupic_test_100_dyskow_ssd_i_polecane_dyski_ssd_2014?page=0,10 Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Zamówione. Jest jeszcze sprawa. Jako, że kupiłem płytę z Asrocka B85 z ramem 4GB za 220zł jest to RAM 1333mhz CL9. Opłaca się sprzedać i dołożyć do 1600mhz? Będę działał tylko na integrze z G3220. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez keyser2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jest wielki problem proszę o pomoc. Mam płytę Asrock B85 i tam są wejśćia do płyty 24pin i 8pin. a mój zasilacz to: http://www.fsp-europe.com/professional/fsp300_60ght_85plus.php i nie ma takich kabli. Jak to podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 MB - 20 + 4 pin CPU - 4 pin. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 To CPU 4pin mam podłączyć pod 8 pin? Obojętnie jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Wtyczka pasuje tylko w jeden sposób. Tu http://download.asrock.com/manual/qig/B85%20Pro4_multiQIG.pdf na stronie 26 masz to opisane. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 a będzie to jakoś wpływało na komputer że nie jest to wtyczka 8pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Przy podkręconym i7 może mieć to znaczenie, przy Pentiumku jest bez znaczenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 To czas na ostatni etap. Mój pomysł z obudową jest ok, ale przydałaby mu się jakaś ładna mała obudowa do tego karta graficzna i zasilacz. Będę grał w nowego CoDa i fifę. Budżet około 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Komp poskładany. Wszytsko gra pięknie. Ale jako, że dostałem 500zł zwrotu z podatku mogę kupić za to budę, zasilacz i kartę graf. Możecie coś polecić? Proszę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Za 500 zł nie wiele zdziałasz . Skoncentruj się na jednej , max. 2 rzeczach . Proponuję budę + zasilacz . Obudowa ma być HTPC czy może być normalna ? Zasilacz zależy jak kompa będziesz wykorzystywał - typowe HTPC czy komp do grania w takowej budzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Obecnie działa jak HTPC, ale zainwestowałem w B85, więc z czasem myślę o rozbudowie + gry. Obudowa fajnie jakaś czarna kompaktowa, która w przyszłości pomieści coś pokroju R7 270. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Buda np. SPC Brutus M23 za 129 zł lub SPC Gladius M40 za ~200 zł . PSU - Fortron HCN 460W za 130 zł z tych podstawowych , ew. Cooler Master G550M za 250 zł - modularny i dość mocny zasilacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Powiedz mi proszę, a coś półpasywnego? A może jakieś chłodzenie na procka pasywne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Pół pasywny zasilacz to dopiero XFX XTR 550W za 355 zł , zasilacz lekko nie pasuje do budżetowej budy jak Brutus M23 . Ale jak chcesz to możesz brać XFX + Brutusa M23 . A co do pasywnego chłodzenia na procka - możliwe że SPC Fortis 2 czy Raintek Ereboss etc. sprawdzi się pasywnie przy tym Pentium . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zamówiłem Cooler Master G550M + Brutusa M23. Powiedzcie mi jeszcze proszę jaką kartę graficzną do tego zestawu? Nie gram dużo, i nie chcę też wydać za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zależy w co grasz i w jakiej rozdzielczości / detalach . Z sensownych kart to R7 250X/260X na początek ew. R7 265 / R9 270 jak grasz w coś bardziej wymagającego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Chciałbym pograć w Titanfalla i Call of Duty to najnowsze. No i chyba tyle. Nie mam czasu na granie. :D Windowsa mam w ramach dream sparka. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez keyser2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Proszę o zamknięcie tematu. Jednak na nim nie będę grał. Dziękuję wszystkim za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...