Earlendi Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Mam problem dokładnie taki jak w temacie. Komputer chodzi kilka minut w idle, a za chwilę obraz znika. Karta graficzna nadal pracuje, sprawdzałem na otwartej obudowie. Parametry: Procesor: i5 4690k GPU: Sapphire R9 290 TRI-X PSU: CoolerMaster G550M HDD: WD Blue Obudowa: Fractal Design Define R4 MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5 Dodam, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki Catalyst. Oczywiście podpiąłem dwa gniazda zasilania. Temperatury to około 32-38 więc chyba też jest wszystko w porządku. Obecnie karta jest podpięta pod DVI, wcześniej na hdtv obraz również znikał. Nie jest to wina monitora, to już można wykluczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 I co musisz zrobić, by się pojawił? W uefi też znika po tych kilku minutach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 1. Żenująca awka 2. Opisałeś problem tak szczegółowo że zastanawiam się czy problem jest z zarządzaniem energią i przechodzeniem w stan uśpienia czy z wyłączaniem monitora i później pc nie reaguje na ruch myszką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Earlendi Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Ok, udało mi się rozwiązać. Musiałem ustawiać VDDC offset (zrobiłem to za pomocą Afterburnera, testy FurMark). Żeby znowu się pojawił obraz musiałem resetować. Piszę to po to, żeby jakiś polski użytkownik mógł łatwo znaleźć rozwiązanie. Dziękuję za zainteresowanie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...