nimothan Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 WitamZnalazłem coś takiego w sieci:http://allegro.pl/zestaw-tablet-klawiatura-overmax-basictab-ii-dual-i4366727746.htmlZa bardzo nie znam sie na tabletach i stąd ten temat.Szukam bardzo taniego urządzenia do serfowania w sieci + YT + jakieś np transmisje online(np MŚ w Brazylii) ewentualnie filmy online.Nie znam się totalnie na tych tabletach wiem że tam jest jakiś motyw że w jednych da sie korzystać z internetu w innych nie ale za bardzo nie wiem o co chodzi.Ten tablet głównie do oglądania filmików/filmów i jakichś transmisji online jak sie ga pograć w jakieś gry to git jak nie to też przeżyje:)Pytania:Czy da się jakoś pod to podpiąć internet Areo?(ten internet w ogóle daje rade?)Czy serfowanie w sieci będzie możliwe, komfortowe?Czy urządzenie jest przyzwoite(no cudów nie oczekuje za 200 zł) czy może w tej cenie znajdę lepsze?jak tak to proszę o podanie jakiegoś przykładowego modelu lepszego jak ten co ja wyszukałem.PozdrawiamNimo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) 1. Jak sobie dokupisz zew. modem 3G 2. Mozliwe, czy komfortowe to juz bardzo watpliwe (800x480 @ 7" ja taka rozdzielczosc mialem w swoim stary HTC Desire 3.7", na 7" to bedzie syf, kiła i mogiła), do tego kiepski dwurdzeniowiec i 512mb RAM'u. 3. Znajdziesz lepsze, polecam forum telchina.pl , np. http://www.aliexpress.com/item/Allwinner-A31-A31S-Tablet-Quad-Core-7-inch-1-5Ghz-Tablet-PC-1GB-RAM-8G-ROM/1935299533.html Edytowane 7 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 1. Za 200 nie kupisz raczej nic z 3G - podejrzewam, że nawet w używkach będzie ciężko. Ewentualnie możesz dokupić modem, ale to też dodatkowy koszt i nie działa ze wszystkimi tabletami. 2. Możliwe tak, komfortowe niespecjalnie. Mam GC A73 i mając fizyczną rozdzielczość 800x480 system okłamuje przeglądarki, że ma 1023x640 bodajże. Przez to obraz w przeglądarce jest zepsuty, bo niektóre linie nie są wyświetlane (np w tabelach). Dlatego szedłbym w 1024x600 lub nawet 1280x800. 3. Do 200 zł wszystko to jest tragedia i wybór mniejszego zła. Najtańsze, co ja bym zakupił, to Acer Iconia, Asus MeMo lub Lenovo A1000. Overmax w tym modelu nie wysilił się nawet na podanie prawdziwej rozdzielczości ekranu. Z tym "polskich marek" to najbliżej byłbym wyboru Kruger&Matz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimothan Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 a jak by tak ciągnąć coś z chin ?bo widze na tej stroniehttp://www.aliexpress.com/item/Voyo-X6i-tablet-7-3g-tablet-pc-3g-built-in-sim-card-slot-MTK8382-Quad-Core/1716944475.htmljest tego masa. Zdaje sobie sprawę że to będzie bez fajerwerków bo za 200 zł to nie ma innej opcji. Tylko potrzebuję kogoś kto mi doradzi możliwie najlepszy sprzęt z tych najgorszych - tak żeby spełniało podstawowe funkcję wyświetlało filmy dało sie w sieci serfować bez problemowo(to są 2 najistotniejsze rzeczy dla mnie).Korzystaliście już z tej strony ? poczta chińska daje rade w całości dowieźć przesyłkę czy brać dhl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Wkleilem ci wyzej, 7" 1280x800 10 punktowy multitouch, Quad Cortex A7 1.5Ghz, 1GB RAM, 8GB pamiec wew. z WIFI i Bluetooth. A jesli chcesz samemu poszukac to glownie zwracaj uwage na rozdzielczosc przynajmniej te 1280x800, nizej bedzie to wygladalo kiepsko na 7". Z 3G nawet nie szukaj za te pieniądze. http://www.aliexpress.com/item/Allwinner-A31-A31S-Tablet-Quad-Core-7-inch-1-5Ghz-Tablet-PC-1GB-RAM-8G-ROM/1935299533.html Edytowane 7 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimothan Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 @kelciorjeszcze pytanie 3g to internet mobilny tak ?masz może jakiś modem 3G który bankowo bedzie z tym funkcjonował ?wifi to w sumie jak mam router to 3g nie jest konieczne tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 1. 3G oznacza, że jest miejsce na kartę SIM, której można używać do łączenia się z internetem (np Aero2). 2. Listy zgodnych modemów pewnie nie znajdziesz, bo na szybko to nawet strony producenta nie można znaleźć. 3. Jak zamierzasz używać sprzętu tylko w domu (albo głównie w domu), to 3G nie jest potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...