zakius Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Posiadam celerona g530 na msi h61m p20 z 2GiB ram i dodatkowo GeForce 8400gsPrzede wszystkim chciałbym podnieść wydajność graficzną, trudno powiedzieć, o ile, docelowo LoL w 1080p niekoniecznie powyżej minimalnych detali żeby nie spadał poniżej 60 klatekPrzyznam też, że irytująca staje się ociężałość tego procesora, co prawda poza konwersją wideo w czasie rzeczywistym nie brakuje mo mocy, by zadanie WYKONAĆ, jednak zajmuje mu to zbyt dużo czasu. Oczywiście ramu bym dołożył, albo drugie 2, albo i 4Zastanawiałem się nad i3-3225, jednak nie mam pojęcia, jak ta HD-4000 się sprawdza, a sam procesor tani nie jest. Jednak za nim (za zmianą procesora na jakiś z sensownym zintegrowanym procesorem graficznum*) przemawia QuickSync (z tego co wiem, w win8 można z niego korzystać nawet z dedykowaną kartą graficzną)Zastanawiałem się również nad przejściem na APU, jednak płyta główna to dodatkowy koszt, a same APU wydajnością procesora nie zachęcająbyłbym wdzięczny za kilka propozycji rozbudowy, budżet nieokreślony, ale możliwie tanio jeśli o dedykowane grafiki chodzi, najlepiej pasywne, albo bardzo ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 W twoim przypadku najrozsądniej będzie kupić Radeona HD 7750 albo 7770 GHz, zamiast pchać integrę i płacić więcej niż dedykowane GPU. Tylko obowiązkowo GDDR5. http://cenowarka.pl/?cat=gra16_512&xf=1440_HD+7770+GHz+Edition~1440_HD+7750~131_GDDR5#xf_top Tutaj masz test gdzie występuje trochę szybszy Pentium G2020 i HD 7750 (jest też od G540 + HD 6670): http://www.purepc.pl/karty_graficzne/przeglad_igpu_test_zintegrowanych_kart_graficznych_amd_i_intel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Nad mocniejszą igpu zastanawiałem się, bo procesor by podniósł też ogólny komfort, ale może wystarczy, nie wykonuję intensywnych obliczeń.Zastanawiam się też nad tanią skrzynką matx, ale z bardziej markowych są tylko zalmany, a ten dziurawy panel, designerski wygląd i usb 3.0 na przedzie mnie nie przekonująnie musi być pancerna, byle wystarczyła do tego zestawu, nie miała portów i przycisków na górze, i najlepiej jak nie będzie w zestawie beznadziejnych wentylatorów, najwyżej dokupię drugi sigma evo 120 (pierwszy leży w zasilaczu)7750 to potwór, nie wiem, czy płynna gra na średnich w 1080 w tomb raidera jest mi potrzebna, ale 6670 się nie opłaca widzę...A jakoś inaczej jeszcze da radę zejść może?no dobra, to coś takiego http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=46502 i ram, szkoda w sumie, że trafiłem za 37zł jak kupowałem ten zestaw, bo teraz głupio mi dać za drugie tyle 70...hmm, no i w sumie... jak mój 400W chieftec sobie z tym poradzi? Edytowane 8 Lipca 2014 przez zakius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...