Solbijeski Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2014 Mam problem z wiatrakiem. Zacina się(5 sekund się obraca potem 5 sekund stoi), czasami w ogóle nie działa a czasami kreci się normalnie. Wyczyściłem kartę ale to nic nie dało. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to problem wentylatora czy to może jest coś nie tak z kartą oraz czy ewentualnie możecie mi polecić nowe chłodzenie do tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2014 Nie wiatrak a wentylator , wiatraki to masz w młynie . Skoro wentylator tak się zachowuje to prawdopodobnie ma zatarte łożysko . Karta to jaki model - referent czy jakiś lepszy ? Najprościej to od razu wymienić wentylator na nowy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solbijeski Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2014 http://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-radeon-hd6870-1gb-ddr5-256bit-2xdvi-hdmi-2xdisplayport-box-hd-687a-zhfc-409664/ to jest dokładnie ta (nie wiem czym się różni referencyjna od niereferencyjnej) jeśli wymienić to na jaki? polecasz coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Zdejmij plastikową osłonę i sprawdź ile jest miejsca na samej karcie i wokół niej . Potem zdejmujesz stary wentylator i montujesz nowy - 80 mm , 92 mm lub większy ( zależnie od ilości miejsca na karcie ) , nowy wentylator montujesz na opaskach zaciskowych . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...