johnflea Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam. Posiadam procesor 4790k z boxowym chlodzenie. Jednak jestem zmartwiony przez temperatury. Grając w BLack Ops 3 albo Crysis 3 temperatury są rzędu 90C i dochodzi 100C w niektórych miejscach. Również procesor sprawdzalem w Prime 95 i tam tez dochodzi do 100C i throttluje . Niby w Prime 95 to normalne. Ale nie powinno wg mnie tak byc w tych 2 wymagających grach. Sprawdzalem inne gry i tam juz temperatury są w normie od 77C-80C. Jedynie w tych bardzo wymagających grach ( Crysis 3, Black Ops 3 ) tempy dochodzą od 90C do 100C. I pytanie. Czy teraz cos z tym zrobić? I ewentualnie jakie podjąc kroki? Chłodzenie jest boxowe, pasta była nałożona fabryczna. I pytanie. Czy to normalne tempy jak na takie chlodzenie czy zdecydowanie za wysokie mimo,że to box cooler? Czy jest bezpiecznie grac z tymi 90C-100C? Jeśli nie to co teraz robic? Kupic nowe chlodzenie, czy na poczatek sprobować własną pastą przetrzeć MX4? Prosze o rady i opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) sama pasta szału nie zrobi kupiłbym lepsze chłodzenie a jak przepływ powietrza w budzie? Edytowane 9 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam. Posiadam procesor 4790k z boxowym chlodzenie. Jednak jestem zmartwiony przez temperatury. Grając w BLack Ops 3 albo Crysis 3 temperatury są rzędu 90C i dochodzi 100C w niektórych miejscach. Również procesor sprawdzalem w Prime 95 i tam tez dochodzi do 100C i throttluje . Niby w Prime 95 to normalne. Ale nie powinno wg mnie tak byc w tych 2 wymagających grach. Sprawdzalem inne gry i tam juz temperatury są w normie od 77C-80C. Jedynie w tych bardzo wymagających grach ( Crysis 3, Black Ops 3 ) tempy dochodzą od 90C do 100C. I pytanie. Czy teraz cos z tym zrobić? I ewentualnie jakie podjąc kroki? Chłodzenie jest boxowe, pasta była nałożona fabryczna. I pytanie. Czy to normalne tempy jak na takie chlodzenie czy zdecydowanie za wysokie mimo,że to box cooler? Czy jest bezpiecznie grac z tymi 90C-100C? Jeśli nie to co teraz robic? Kupic nowe chlodzenie, czy na poczatek sprobować własną pastą przetrzeć MX4? Prosze o rady i opinie. Witam. Posiadam procesor 4790k z boxowym chlodzenie. Jednak jestem zmartwiony przez temperatury. Grając w BLack Ops 3 albo Crysis 3 temperatury są rzędu 90C i dochodzi 100C w niektórych miejscach. Również procesor sprawdzalem w Prime 95 i tam tez dochodzi do 100C i throttluje . Niby w Prime 95 to normalne. Ale nie powinno wg mnie tak byc w tych 2 wymagających grach. Sprawdzalem inne gry i tam juz temperatury są w normie od 77C-80C. Jedynie w tych bardzo wymagających grach ( Crysis 3, Black Ops 3 ) tempy dochodzą od 90C do 100C. I pytanie. Czy teraz cos z tym zrobić? I ewentualnie jakie podjąc kroki? Chłodzenie jest boxowe, pasta była nałożona fabryczna. I pytanie. Czy to normalne tempy jak na takie chlodzenie czy zdecydowanie za wysokie mimo,że to box cooler? Czy jest bezpiecznie grac z tymi 90C-100C? Jeśli nie to co teraz robic? Kupic nowe chlodzenie, czy na poczatek sprobować własną pastą przetrzeć MX4? Prosze o rady i opinie. No raczej nie bardzo z takimi temperaturami pogrywać,te 70/80 jeszcze ok ale 90/100 to ryzyko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
px2011 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Panowie, dzieki! Wy juz tutaj przechodzicie na wyższy poziom abstrakcji dla mnie (co podziwiam swoją drogą) :) Ja jednak oczekuje ze bez OC (na razie nie planuje i nie chce myslec w ogole o tym problemie) na chlodzeniu powietrznym za 300pln+ bede mial temperatury ca 70C a nie 85-87C. Reklamuje i tyle. Bede to robil to skutku. Ktos musi:) Pisalem sobie tez hobbistycznie z Be Quiet opisujac problem od strony niedzialajacego coolera. Po przeslaniu im kilku zdjec, kilku wykresów poprosili o odeslanie coolera na gwarancji. Wiec sie zastanawiam czy nie podzialac dwutorowo i nie zareklamowac i cpu i coolera (co mi szkodzi i tak bez CPU bede uziemiony). I jak tam "reklamacje do skutku", przyniosły zamierzony efekt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...