alef Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Cześć Potrzebuję opinii niezależnego eksperta (takie to modne ostatnio :> ) w temacie kupna kulku części do zestawu. Do wydania mam 2000 zł z opcją lekkiego nagięcia tej sumy. W tej kwocie musi się zawierać płyta, proc, ram, grafika i buda. Dysk mam nowiutki WD 1TB, prąd będzie podawał ok. roczny Deus M1 550W. Jako monitor robi 32" Samsunga. Komputer ma pozwalać pograć w gry na w miare przyzwoitym poziomie szybkości i jakości obrazu. Przepatrzyłem polecane zestawy i kilka stron wątku i zmontowałem takie cos: http://www.morele.net/inventory/info/43txdr/ wątpliwości mam dwie: 1. płyta jest wystarczająca? czy może wymienić ją jednak na Gigabyte GA-B85M-D3H? 2. karta graficzna: a) jest ok? czy może wziąć któregoś Sapphire? b) 2GB wystarczą, czy lepiej wziąć 4 GB (np. MSI Radeon R9 270X 4GB DDR5 256BIT 2DVI/HDMI/DP BOX - (R9 270X GAMING 4G)? będę wdzięczny za każdą opinię pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Wszystko OK . Nie ma sensu brać karty z 4GB VRAM , karta jest za słaba aby wykorzystać tyle pamięci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alef Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 piękne dzięki za konsultację części zamówione...temat można zamknąć pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...