konrad050 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam Nie wiem czy to odpowiedni temat do problemów mojego typu, ale żaden inny dział mi nie odpowiadał a opcja wyszukaj...cóż w sumie między innymi tego ów problem dotyczy. jakiś czas temu znajomy (informatyk..) wymienił uszkodzoną płyte główną i procesor. Postawił też system, no i się zaczęło. Od pierwszego dnia było coś nie tak, filmy na yt miały okropne lagi, myślałem że to stara wersja flasch...niestety nie, zużycie procesora sięgało 100 procent. Pomogło troche odinstalowanie antywirusa (zabierał dla siebie sporo czasu i pamięci) Podejrzewałem że to być może wersja 64 bitowa, xp...wymaga większej ilości zasobów albo coś i to dlatego, niestety też pudło, sprawdziłem w dosie (bo x86 to 34 bitowa wersja prawda?), wspomniane odinstalowanie avasta pomogło na 4 odcinki gry o tron, potem znów to samo. Teraz sytuacja wygląda jeszcze gorzej, nie ma praktycznie chwili w której system nie zużywałby 100 bitych % zasobów. Czytałem różne fora, opisy różnych problemów, próbowałem tamtejszych rozwiązań, programów do czyszczenia rejestru. Nic nie pomogło na dłuższy czas. Obserwując procesy zauważyłem że przeglądarki (szczególnie firefox) zużywa 1/3 zasobów, sporadycznie używam też gg, a to kolejna część zasobów, otworzenie naraz kilku stron przeglądarki, jakiegoś linka (np wyszukiwania na forum...) graniczy z cudem, więc wolałem od razu zajrzeć na forum. Załączam screeny z Menagera zadań w załącznikach. Moje pytanie brzmi. Czy są to konflikty składników/aktualizacji albo sprzętu i czy da się je rozwiązać czy ponowny format? Dodam jeszcze specyfikacje Procesor: Intel pentium D 2,8 Ghz Ram: 1 Gb DDR2 MOBO: MSI G41M - P33 Combo Grafika: Zintegrowana + GeForce ZOTAC 9500GT P.S oczywiście system był skanowany antywirusami, lecz bezskutecznie. Chrome potrafi zjeść nawet 30 jednostek, gg 45, no ale wcześniej nigdy nie miałem takiego problemu, odpalałem TS, warcrafta, winampa i było spoko, a wtedy miałem jeszcze słabszy procesor. P.S 2, ostatnio miałem cholernie dziwną sytuacje. Komputer nagle zaczął bez mojej zgody instalować nieznane oprogramowanie, po prostu nagle wyskakiwał instalator i widziałem jedynie postęp, zatrzymać mogłem jedynie przez menagera zadań, Przeglądarka natomiast pomimo zainstalowania adblocka również bez mojej zgody otwierała mase stron, również nieznanego pochodzenia, (strony te długo się ładowały, od razu je zamykałem i nie zauważyłem żadnej treści) sytuacja utrzymywała się kilka dni. Rozpisałem się ale liczę na szybką pomoc, ponieważ na komputerze muszę przygotować się i przejść przez szkolenie potrzebne do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reeves00 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Masz masz toolbary roznego typu. Sprawdz w dodaj/usun programy. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Użyj tego:http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...