Skocz do zawartości
kuli

PROBLEM- ECS KTVAT3

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu , mój komputer zawiesza się , dałem go 3 razy na gwaracje pochodzil 2 tygodnie i znowu , zawiechy.

Za kazdym wymieniali mi tylko Wentylator, czego to moze byc wina.

Zawieszanie wyglada , jak screan , nie moge ruszyc myszką , ale to co jest na ekranie jest widoczene.

Moja karta graficzna ATI REdono 9000 PRO oraz procek Ath XP 2000+ 0,18 microna .

Prosze o pomoc bo ja juz nie wiem co mam robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ajki masz zasilacz skad wiesz że to płyta może memorki a może poprstu masz myszke uszkodzoną i ona zawiesza ci komputer własnie ostatnio tak miałem i jade na straej myszce HP :( qtra jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>iana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram jest sprawny i dysk na pewno tez wykonywalem gruntowne testy specjalnymi programami.

Moze to byc cos z prockiem , moze gdzies jest nadpalony albo cos hmmm nie iwem ...

Wiadomo ECS ta nazwa mowi sama za siebie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co kupowałeś tego ECS skoro mowisz że to szajs ?? A tak na marginesie mysz może zawisić kompa jak nie wierzysz to odłącz i dołącz ją kilka razy na włączonym kompie a co dopiero jak ma jakieś spięcie w środku. Ja bym stawiał na zasiłke podaj jakie masz napięcia. Jakimi programami testowałeś RAM ? i HDD ? nie mówie że nie ma takiej opcji i że na 100% to nie mobo ale raczej bym szukał gdzie indzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDD testowalem specjalnym programem servisowym Maxtora do dyskow.

a Memory juz nei pamietam , ale testy byly gruntowne bo pamietam wykonywaly sie z 1,30 h

ECS kupywalem z rok temu kiedy jeszce nie wiedzialem co to jest ( tanie to wziolem)

Mam nadzieje ze to myszka .

Napięcie jedno wychyla sie od normy jest -13,24 V ale nie wiem do czego ono idzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-13,4 8O to idzie na wszystki komponenty od MOBO po HDD, CDROM itd więc może mięszać. Zwłaszcza pod obciążejniem. Najlepiej włącz w MBM (albo w czym tam urzywasz) zapisywanie do pliku i po restrcie luknij do dziennika cogaczysz wtedy czy nie ma jakiś skoków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...