xKozax Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam,w tej chwili posiadam AMD X3 720, 2GB, HD4850, zasilacz Tagan BZ600. Jako, że gram tylko w stare rpgi i lola to leszy komputer nie był mi potrzebny. W tej chwili wyszło Divinity: Origin Sin, wyjść ma Wasteland 2, Pillars of Eternity i brakuje mi trochę mocy niestety. Mam zamiar kupić jakąś używaną płytę główną+procesor, a potem za jakiś czas dokupić kartę ? Za czym warto się rozglądać mając jakieś 500 zł na płytę+procesor, ewentualnie 700 zł ? I czy zasilacz może zostać czy też do wymiany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Za 700 zł za płytę + procesor możesz spróbować upolować i5-4430 z jakąś tanią płytą główną np. na allegro jest i5 za 520zł (co prawda bez radiatora, wiec bedziesz musiał poszukać czy ktoś sie boxowego nie pozbywa). Ale zgaduje, że masz DDR2 jeżeli chodzi o ram? więc będziesz musiał dołożyć jeszcze kość 4 GB za ~100-150zł więc ewentualnie w 700zł mógłbyś się zmieścić z nową i3-4150+płytą+ramem. Za 500 będziesz miał problem bo modernizacja płyty głównej będzie wymuszała zmiane ramu i nie zostanie ci dużo na procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 do RPG i5 to przerost formy, kupiłbym najtańszy zestaw z polecanych pod 1150 do tego jakiś radek 7770 i w tych 700zł się jakoś zmieścisz a i gierki pójdą spokojnie, Divinity: Origin Sin śmigał na lapku bez jakiś problemu więc 7770 starczy z luzem ;) a w przyszłości najwyżej zmienisz procka i kartę jak zajdzie potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKozax Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 A i5-2500 za 300zł plus płyta główna AsRock H61M lub P67 Pro, ram kość 4gb będę miał, do dokupić jakieś chłodzenie do procka ( SilentiumPC Fera/Spartan lub Zalaman CNPS5x Performa ), karta by na razie została HD4850. Czy ten mój zasilacz Tagan BZ600 pociągnie to wszystko plus w przyszłości wymiana karty na 77XX/78XX lub może jakiegoś r7/9 ? I czy obudowa SilentiumPC Brutus 410 wystarczyłaby do takiego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Do procka możesz kupić boxa, chodzą za grosze na allegro. Sam mam nieużywanego z i5 2500k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 tylko bez wymiany grafiki ta modernizacja właściwie nic nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...