szpak1111 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Witam. Jakiś czas temu miałem problem z laptopem (HP6510). Fakt, płyta główna wymieniona na nową ale komputer pochodzi z tego samego miejsca co poprzedni i boje się zaryzykować. Chodzi o to że spalił mi się komputer gdy wsadziłem baterię. Serio. Włączył się i natychmiast wyłączył i było czuć smród gumy. Po rozkręceniu lapka okazało się że przepaliło się kilka ścieżek w układzie ładowania koła baterii. Mam pytanie. Czy można sprawdzić laptopa w jakikolwiek sposób czy montaż nowej baterii nie spali kolejnej płyty? Sprzedawca lapka wymienił mi płytę (za dopłatą oczywiście), chcę kupić nową baterię (zamiennik) no ale ryzyk fizyk. Stara poszła w śmietnik więc mam problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 najprościej by było od razu kupić baterię i niech "sprzedawca lapka" ci ją wymieni, czyli doprowadzi sprzęt do stanu sprzed awarii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...