Frekas Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Cześć. Ostatnio udało mi się kupić za śmieszne pieniądze kabel sieciowy kat. 5e. Niestety przeoczyłem to że jego prędkość maksymalna to 94 mbit/s. Szukałem dziś sporo w sieci kabli 15 metrowych z transferem na poziomie 1 gbit/s. Niestety prawie nic nie znalazłem. np. taki znalazłem, jest napisane że jest 8 żyłowy, tylko nie ma nic wspomniane o transferze. Wydaje mi się ze chyba nie ma 15 metrowych kabli kategorii 5e. Poszukałem więc kat. 6. Moje znalezisko jest ze sklepu morele.net. Jest gigabitowy. Co o tym myślicie? Czy będzie kompatybilny z moim routerem Linksys EA4500? W danych technicznych nie jest wspomniane że obsługuje kat. 6. Czy będzie wszystko stabilnie działać? Dodam jeszcze że mam internet w orange 300 mbit/s. Zależy mi żeby kable nie spowalniały mi sieci. Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Tak...a tak na poważnie [źródło] All the Ethernet port interfaces are equipped with Gigabit ports including LAN and WAN ports for reliable high speed cable connection; make sure you use CAT5e (extended) or CAT6 UTP cable for best performance 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frekas Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Dziękuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...