dem Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Cześć. Wszędzie gdzie oglądałem na filmikach montaż tego chłodzenia, zakładali na backplate, backplate cap, czyli tę małą, kwadratową ramkę na środku backplate. Przeczytałem sobie instrukcję, a w niej jak wyraźnie stoi, iż ów backplate cap, stosuje się tylko dla socketu 775. Dodam tylko, że w komplecie oprócz metalowego, czarnego backplate, mam identycznego kształtu plastikową izolację, którą oczywiście zamontuję. Pytanie co z ową rameczką zwaną backplate cap? Moim zdaniem, nie powinienem jej używać. Płytę mam z gniazdem s1150 (Asrock Z97 Extreme 4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Dobrze myślisz, ta kwadratowa ramka jest tylko dla 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 To teraz tylko muszę się zebrać i wymontować płytę z budy, bo SilentiumPC nie popisał się z ergonomią obudowy (choć brakuje niewiele): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Kiedyś demontaż mobo to był chleb powszedni, więc to chyba nie problem, co? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Jasne, że nie problem. Tylko ja już stary jestem i pewne rzeczy, które kiedyś sprawiały mi frajdę, wolałbym pozostawić serwismenom. No ale się zebrałem i efekt tego jest taki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 jest fajnie, a gdzie karta graficzna? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Jak to gdzie? Pod Macho siedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 :p tyle to ja wiem ;), ale do takiego zestawu integra... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 To jest zestaw do grafiki 2D (obróbka zdjęć) - Photoshop & Lightroom. W gry nie gram, więc to co siedzi pod Macho, w zupełności wystarcza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Tylko ja już stary jestem i pewne rzeczy, które kiedyś sprawiały mi frajdę, wolałbym pozostawić serwismenom. Drugi miesiąc zbieram się do otwarcia puszki i odkurzenia... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 To jest zestaw do grafiki 2D (obróbka zdjęć) - Photoshop & Lightroom. W gry nie gram, więc to co siedzi pod Macho, w zupełności wystarcza ;) to trzeba było kupić tańszą płytę główną :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Na fundamentach nie warto oszczędzać ;) Orgiusz, Co ten wiek robi z człowiekiem ;) Edytowane 12 Lipca 2014 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Na fundamentach nie warto oszczędzać ;) Orgiusz, Co ten wiek robi z człowiekiem ;) Raczej rozleniwienie i delikatne zmęczenie weekendowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Rozleniwienie jeszcze rozumiem, ale zmęczenie weekendowe? Masz dwa miesiące weekendów z rzędu? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punisher4xe Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Albo jestem slepy, albo tam nie ma pamieci RAM. :D Nie zmiescily sie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Tia, bardzo zabawne. Ja tam widzę czarne HyperX'y w niebieskich slotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Klaus - "Sokole Oko" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk91 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Co do czarnej blackpalte cap to potwierdzam - jest ona na socket 775. Ale przy okazji, to dosyć dziwne, również zakupiłem rev. A BW natomiast nie miałem w zestawie, tego białego plastiku pod metalowy czarny backplate i w obawie (mimo że pomalowany to jednak metal) przed jakims spieciem, dorobiłem małe plastikowe podkładki pod śruby mocujące. W instrukcji również nie miałem jej wymienionej jako część zestawu, czy mógłbyś sprawdzić jak jest w Twojej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 To jest zestaw do grafiki 2D (obróbka zdjęć) - Photoshop & Lightroom. W gry nie gram, więc to co siedzi pod Macho, w zupełności wystarcza ;) Z cpu też trochę popłynąłeś chyba że robisz jakieś hurtowe ilości tych zdjęć :) Generalnie do takich zadań spokojnie daję rady duużo słabszy zestaw jakieś i3, i taniutka płyta, nie odczuje się różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) To wszystko zależy co masz na myśli po pojęciem: "nie odczuję się różnicy". Post jaki wypociłem jakiś czas temu http://forum.purepc.pl/topic/359054-zestaw-komputerowy-pod-photoshopa-cs6/?p=3878624 :) pzdr EDIT Trochę archeologia wiem, ale może się przyda dla potomnych :> Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Tzn. oczywiście, jak pracuje na takich dużych plikach raw, dużo zdjęć to tak. Ale można równie dobrze robić dużo mniejsze i wtedy te różnice się zmniejszają np. do 1s, albo obrabiać pojedyncze zdjęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zajmuję się zawodowo fotografią. Mam pliki 36Mpix, nierzadko obrabiam wsadowo po kilkaset, a nawet więcej zdjęć. Więc dla mnie każdy promil wydajności jest porządany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 W takim wypadku jak najbardziej skorzystasz z dobrodziejstw i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 W sumie teraz trochę żałuję, iż wziąłem i5, zamiast i7, nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z szybkości pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Wsadz 4790 ;] Bedziesz bardziej zadowolony Ale widze ze rzeczywiscie im dalej z wiekiem tym mniej chce sie grzebac w gratach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Myślę, ża batrdziej moje ego było by zadowolone. W Lightroomie i Photoshopie, nie ma kolosalnych różnic między tymi dwoma architekturami. Na razie zostanę przy i5, ale nie mówię, że nigdy nei zamienię na i7 ;) Natomiast zastanawiam się nad zdjęciem czapki, nałożeniem CLP, przyklejeniem czapki czarnym silikonem i na wierzch pastę Gelid. Jeśli dało by mi to 200Mhz, to bym się pofatygował. Ale znając moje szczęście do procesorów, to taka operacja nie wniosłaby żadnej poprawy OC. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...