psychooll Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Witam nie będę oryginalny i również proszę o pomoc w złożeniu komputera. Tak więc komputer ma służyć do grania. Nie planuję go podkręcać, ale dobrze by było jakby była możliwość dodania do niego w przyszłości np. drugiej karty graficznej albo dodatkowej kości ram. Oto przykładowy zestaw, który udało mi się złożyć, czy wszystko ze sobą ładnie współgra? Celuję w kwotę do 5000zł + monitor.Procesor - Intel Core i5-4690K BOXPłyta główna - Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5Karta graficzna - MSI GTX 780 GamingPamięci RAM - 2x 4GB Corsair 2133 MHz CL9Dysk twardy - WD Blue 1TBDysk SSD - Plextor M6S 256 GBZasilacz - Be Quiet! PP L8 CM 630WCooler CPU - Thermalright HR-02 Macho BWNapęd - Samsung SH-224DBObudowa - Cooler Master CM 690 II Advance Co do monitora to nie jestem pewny jaki, ale do 500zł max Ciekaw jestem również co sądzicie o kupnie i złożeniu komputera w serwisie Morele.net, gdyż niedaleko mnie znajduję się ich Netpunkt? Edytowane 12 Lipca 2014 przez psychooll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychooll Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 A gdybym jednak zdecydował się na podkręcanie? Nie jest to trudna rzecz, ale jak kiedyś się w to bawiłem to komp się resetował i chrzanił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grachu Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Bo przegrzewał Ci się sprzęt, zależy co miałeś w środku, teraz podkręcanie to prosta sprawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...