Sylwek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mam Pytanie co jest lepsze na blok do cpu. Miedziana 3mm czy miedziana 0,5 mm? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 w sumie im mniej tym lepiej ale wątpie aby udało ci się 0,5 mm dobrze ukształtować bo może ci się przy zakładaniu wygiąc bloczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 według mnie 3mm będzie lepsze ponieważ tak jak napisał p3dziOr 0,5 mm ci się powigina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A zapomniałem że mam dostęp do każdej grubości więc może wtedy 1mm. Mi chdzi głównie czy lepiej aby blok był z gróbej czy cienkiej blachy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Najlepiej, żeby blok nie był z blachy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Chodzi o blache miedzianą. Gruba czy cienka? 1mm będzie dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ale tobie chodzi o dno czy cały blok ? Najlepiej zeby blok był z całego kawałka miedzi . No chyba ze chcesz zrobic cos al'a cpc :wink: To w takim razie 3 mm najlepiej bo ciepło bedzie sie lepiej rozchodziło ale nie wiem jak ty to wygniesz na tak małej powierzchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Szczerze to ja mam zrobiony blok z blachy miedzianej 3mm. Wyginałem go i ma wymiary jakieś 5 x 4 cm 1cm wysoki z przegudkami wlutowanymi. Teraz się pytam czy nie lepiej zrobić taki blok z 1mm Bo wydaje mi się że blok z cienkiej blachy szybciej schłodzi procka, w mym przypadku duronka 800 > 1100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...