Stanczu Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Hej, Konfig jak w podpisie! Od wczoraj walczę ze swoją grafiką i rzucam rękawice. Może wy pomożecie :) Od miesiąca posiadam GV-R7970C-3GD Gigabyte. Wszystko ok, gram głównie w BF'a 4 na ultra aż do tego tygodnia. Karta po paru minutach grania wrzuca taktowanie pamięci i gpu tak jak w idle (300/150) i gry dostają spadek fpsow do wartości 1x. Reset kompa,parę minut gry i znów [gluteus maximus]. Zmieniłem bios na najnowszy (f3), żonglerka sterami i w końcu postawienie nowego systemu (win7 x64) stery obecnie najnowsze ze strony ati/amd Jakieś propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 A nie przegrzewa się? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Dobija czasem do 97 stopni. Dołożyłem wiatrak od drugiej strony 120mm i dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 I jeszcze sie dziwisz? Wlacza Ci sie throttling termiczny i karta zbija takty. Takie temp przy tym chlodzeniu nie sa normalne. Wyczysc chlodzenie i/lub zmien paste 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Człowiek w weekend głupieje, jasne że to była wina temp. Patrzyłem na te 9x*c i wydawało mi się to normalne(lol). pasta na gpu była kamieniem który trzeba było skrobać i kruszyć. Szybki test w bfa na ultra i max 75*C. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...