wardow Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Witam tak jak w tytule mam router TP Link wr740n i jest pewien problem. Mimo że router nadaje na 150mbps to karta intel 4965agn u mnie w laptopie pracuje z szybkością 72mbps. Podłączyłem inną kartę wifi na usb i spokojnie śmiga na 150mbps co w przypadku intela można zapomnieć Niby błahostka ale często przesyłam dane w sieci domowej i przydało by się maksymalnie wykorzystać możliwości urządzeń pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 "Ściąga" czy linkuje się z taką prędkością bo to jest różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardow Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Zapomniałem dodać pokazuje w ustawieniach karty w zakładce Szybkość :72 Mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Sprawdź realny transfer, wtedy będziesz miał odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardow Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 W trybie G przesyłanie plików z laptopa na laptop to ok 1000 kB/s a w trybie N natomiast 1800 kB/s oba laptopy w tym samym pomieszczeniu co router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...