mosthenio Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Dzień Dobry, Rok temu składałem komputer (z nastawieniem do gier), nie stety z powodu braku wystarczającej ilości środków, zakup karty graficznej zostawiłem na następny przypływ gotówki czyli wakacje tego roku. Obecny zestaw jaki posiadam przedstawia się następująco : CPU - Intel Core i5 3330 (4x3GHz) Chłodzenie - Box'owe Płyta Głw. - ASRock B75 Pro 3 RAM - 2 x 4GB GoodRam 1600 Mhz HDD - Seagate Barracuda 1TB Napęd DVD - Stary Lg na IDE przyłączony na przejściówce :) Zasilacz - Corsair VS 450W Teraz nastała pora kupna najważniejszego elementu - karty graficznej. Zestaw składałem z myślą o późniejszym zakupie 650 Ti Boost lub 660. Jednak gdy skrzynia była już podpięta jakiś czas w domu do prądu, doszedłem do wniosku że dobrze by było jednak te 200+ zł dołożyć do 760. Moim typem jest MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr IV Gaming 2GB DDR5 PCI-E BOX link . Moje pytanie jest następujące, czy w/w zasilacz, da radę pociągnąć zestaw z gtx760 ? Podkręcać nie zamierzam. Jeśli chodzi o przyszłe modyfikacje to uważam że będą one "bardzo przyszłe" i wtedy ew. kupię nowy zasilacz. Teraz nie dam rady. Jeśli ten nie da rady z 760, to kupię 660, konkretnie - Asus GeForce GTX 660 OC (GTX660-DC2OCPH-2GD5) 2GB DDR5 PCI-E BOX. link Może ktoś z was ma podobny zestaw bazujący na 450W + GTX 760 ? Proszę o porady :) Edytowane 13 Lipca 2014 przez mosthenio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Spokojnie możesz brać GTX760. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...