Skocz do zawartości
mosthenio

Corsair VS 450 + Gtx 760

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry,

Rok temu składałem komputer (z nastawieniem do gier), nie stety z powodu braku wystarczającej ilości środków, zakup karty graficznej zostawiłem na następny przypływ gotówki czyli wakacje tego roku. Obecny zestaw jaki posiadam przedstawia się następująco :

CPU - Intel Core i5 3330 (4x3GHz)

Chłodzenie - Box'owe

Płyta Głw. - ASRock B75 Pro 3

RAM - 2 x 4GB GoodRam 1600 Mhz

HDD - Seagate Barracuda 1TB

Napęd DVD - Stary Lg na IDE przyłączony na przejściówce :)

Zasilacz - Corsair VS 450W

Teraz nastała pora kupna najważniejszego elementu - karty graficznej. Zestaw składałem z myślą o późniejszym zakupie 650 Ti Boost lub 660. Jednak gdy skrzynia była już podpięta jakiś czas w domu do prądu, doszedłem do wniosku że dobrze by było jednak te 200+ zł dołożyć do 760. Moim typem jest MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr IV Gaming 2GB DDR5 PCI-E BOX link .

Moje pytanie jest następujące, czy w/w zasilacz, da radę pociągnąć zestaw z gtx760 ? Podkręcać nie zamierzam. Jeśli chodzi o przyszłe modyfikacje to uważam że będą one "bardzo przyszłe" i wtedy ew. kupię nowy zasilacz. Teraz nie dam rady. Jeśli ten nie da rady z 760, to kupię 660, konkretnie - Asus GeForce GTX 660 OC (GTX660-DC2OCPH-2GD5) 2GB DDR5 PCI-E BOX. link

Może ktoś z was ma podobny zestaw bazujący na 450W + GTX 760 ? Proszę o porady :)

Edytowane przez mosthenio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi