xKondziox Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Witam, Mam zamiar kupić mieszkanko dla mojego komputera. Obudowa którą teraz posiadam to zwykły piekarnik no-name. Na zakupy moge przeznaczyć max 150zł (wiem że bardzo mało). Mój sprzęt to: Procesor: Intel Pentium Dual Core G860 Chłodzenie: BOX-owe Pamięć: 4GB DDR3 GoodRam 1333mhz CL9 Karta Graficzna: PowerColor Radeon HD 6870 1Gb GDDR5(bardzo lubi sie grzać) MOBO: AsRock P67 Pro3 (B3) HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) Zasilacz: SilentiumPC Deus G1 500w W niedługim czasie będę modernizował config. m.in. procesor z wydajniejszym chłodzeniem(większym), karta graficzna(zapewne też większa) Głównie chodzi mi o kartę graficzną żeby miała jak najchłodniej, ale też żeby jakieś duże chłodzenie weszło bez problemu na nowy procesor(jakiś i5+ OC) Mam pytanie czy SilentiumPC to dobra marka do obudów? Np: byłbym skłonny do dołorzenia do http://allegro.pl/ob...4412754083.html Mój kolega ma: SilentiumPC Gladius M40 i sobie chwali (czym sie różni m40 od m30?) Z góry dziekuje za odpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 m30 nie ma wyłamywanych śledzi, inne perforacje, gorszy kontroler obrotów - ogólnie to bliźniacze obudowy. Ja polecam zalmana z3 plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...