EnX Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Witam, Planuję złożyć mini komputer, który będzie służyć do obsługi multimediów (filmy dvd, blu-ray, h264 - 1080p) oraz internetu. Głównym kryterium wyboru jest jak najmniejszy rozmiar, mała cicha skrzyneczka :) Platforma? Może być Pentium Haswell lub jakieś apu od AMD, byle można było wysłać sygnał poprzez hdmi do ampli. Cena? 1100~ zł, ale jak zabraknie to w granicach rozsądku dołożę. Proszę o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Ciut wyżej masz wątek o HTPC i z pewnością tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje zapytanie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnX Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Witam, Planuję złożyć mini komputer do odtwarzania multimediów, głównie filmy DVD, Blu-Ray, h264, ważne, aby wszystko działało sprawnie i płynnie w 1080p, oraz przeglądanie internetu, może jakieś starsze gry typu Twierdza. Ważne, aby można było ten komputer podłączyć do amplitunera poprzez hdmi, może uda się też cyfrowo puścić dźwięk? :). Głównym kryterium wyboru jest wielkość całego zestawu, zależy mi, aby buda była jak najmniejsza, wstępnie wybór padł na Chieftec FI-01B-U3-250W, albo jak fundusze pozwolą na: Antec ISK110 VESA, z tym że Antec nie ma zasilacza, więc pewnie trzeba dobrać jakiś zewnętrzny. Dodatkowo zależy mi na bezproblemowym odtwarzaniu filmów z zewnętrznego dysku twardego, lub napędu optycznego podłączonego przez USB. Reszta wstępnie dobranych podzespołów: Intel Pentium G3220 Płyta mini-itx, ale tutaj nie mam pomysłów 4GB Ram Dysk SSD 64GB Zamiast Pentiuma może być jakieś wydajne apu od AMD, budżet? chciałbym się zmieścić w 1100 zł, ale jak trzeba to i coś dołożę. Myślałem, aby kupić NUCa od Intela, ale jakoś nie jestem przekonany. Wszystkie rady mile widziane. Edytowane 14 Lipca 2014 przez EnX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 a np. Asrock B85 ITX do tego G1840T/G3220T // Asrock Q1900-ITX/Q1900TM-ITX 4 gb ram ssd goodram c50 i obudowa AIO DIC0104 jeszcze jest Chieftec IX-01B-OP, wtedy Q1900TM ew. inne chlodzenie Chłodzenie CPU Alpenfohn Silvretta (84000000096) // Silentium PC wychodzi w granicach 1000-1100 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...