Przemo1105 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 WitamOd tygodnia szukam po różnych forach internetowych pomocy w sprawie wyboru nowego komputera.Chcę grać na tym sprzęcie w najnowsze gry przez najdłuższy (jak to możliwe) okres czasu.Zestaw : http://www.morele.net/inventory/info/xbUbve/ Wybiorę opcje złożenia w sklepie. Mam zamiar w przyszłości podkręcić procesor. Do tego zestawu dołączę swój monitor: "Samsung HDTV Monitor T23C350" Full HD, myszkę, klawiaturę i głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 No i do kasy. Nie rozumiem tylko "Mam zamiar w przyszłości podkręcić procesor". Kręcić zaczyna się po zainstalowaniu Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 A nawet przed. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1105 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Chodziło mi o zwiększenie jego wydajności. Odblokowany mnożnik chyba daje tą możliwość. Chociaż mogę się mylić, gdyż jestem "zielony" w tych sprawach. A co do płyty głównej to wszystko w porządku, bo nie którzy piszą, że jest dosyć awaryjna. Edytowane 4 Lipca 2014 przez Przemo1105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 Chodziło mi o zwiększenie jego wydajności. Odblokowany mnożnik chyba daje tą możliwość. Tylko to robi się od razu, nie wtedy, gdy komp już nie będzie dawał rady. Później to oc pomoże tyle, co umarłemu kadzidło. Jak nie masz zamiaru kręcić od początku, zrezygnuj z procka "k" na rzecz 4590, płyty na B85/H87 i kup SSD 128GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1105 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Witam Tydzień temu zamówiłem zestaw, który mam otrzymać we wtorek. Zakupiony zestaw : http://www.morele.ne...ry/info/BXDOBD/ + ram http://www.morele.ne...11cdc01-602025/ 1. Czy są jakieś "pierwsze kroki" po zakupie PC, czy po prostu włączam komputer i instaluje z płyty windows, a potem sterowniki. 2. Mam kości Ram 2400Mhz pracujące na napieciu 1,65V. Czy wtedy muszę coś zmieniać w Bios'ie? 3. Co do zmiany ustawień w Bios'ie to muszę tylko zmienić taktowanie pamięci Ram na 2400Mhz. Czy coś będzie nie tak jak nie zmienie taktowania i będzie pracować na domyślnym ustawieniu w Bios'ie na 1600Mhz. 4. Czy tylko takie ustawienie trzeba zastosować czy jeszcze jest kilka ustawień, które należy zmienić? Podobno bios ustawia taktowanie pamięci na 1600Mhz i trzeba ręcznie zmieniać na 2400Mhz. 5. Czy komputer może stać na podłodze, czy lepiej, aby stał na biurku? 6. Jaka jest prawidłowa cyrkulacja powietrza w obudowie? Dwa wentylatory wtłaczające zimne powietrze i jeden wysysający ciepłe, czy dwa wentylatory wysysające ciepłe powietrze, a jeden wtłaczający zimne. Jeśli temat napisałem w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie go do odpowiedniego działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...