_Paulo_ Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Hej. Nosze sie z zamiarem wymiany kompa na taki, ktory mozna postawic obok szafki z tv. Komputer bedzie podpiety do telewizora. Z komputera korzystam normalnie czyli internet, muzyka, filmy i gry tak wiec nie takie typowe htpc. Chcialbym w miare chlodny cichy i niezbyt pradozerny zestawik. Interesuje mnie nie gorsza wydajnosc od tego o mam teraz, czyli: Procesor: Quad Q6600@3.6Ghz Płyta: Abit IP35-Pro Pamięć: 2x2gb Kingston 667@970 Grafika:Gigabyte HD7770 1GB Zasilacz: Delta Dps-400mb-1 Chce wymienic obudowe na jakas normalna fajna i kompaktowa, obecnie mam http://www.arest.pl/ph/13988/1_addmedium.jpg a takze mysle nad jakims SSD na system. Potrzebna mi tez bedzie karta wifi. Chce sie zorientowac na jaki wydatek musze sie przygotowac i czy np zasilacz tez jest do wymiany czy nie. Grafike chce zostawic bo kupilem niedawno po tym jak moj stary 9800gt umarl. Wypadlem z tego tematu calkowicie takze mam nadzieje ze ktos cos doradzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Jak chcesz mieć wydajność równą lub lepszą to celuj w I5 . CPU : I5 4590 - 709 zł MB : ASRock H97 PERFORMANCE - 375 zł . RAM : Goodram 4GB DDR3 PLAY 1 600 mhz CL9 - 149 zł . Razem : 1 233 zł , ceny z morele.net Oczywiście można taniej , np. zmieniając płytę na tańszą jak Asrock B85 Pro4 za 245 zł ale tracisz ew. obsługę Broadwella w przyszłości i dobre audio . Taniej to zejście z prockiem do poziomu I3 4130 czy innym - ~300 zł mniej w stosunku do I5 a I3 może być lepszy niż kręcony Q6600 - zależy od gry , I3 ma 2 rdzenie wspomagane HT , I5 to lity Quad . Do tego opcjonalny SSD np. Crucial MX100 128GB za 267 zł i ew. kolejna kość ram . Zasilacz może być , choć warto się w przyszłości zastanowić nad czymś nowszym i np. modularnym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...