Lukacius Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Hey, posiadam 2x Xenona E5620 (http://ark.intel.com/products/47925/Intel-Xeon-Processor-E5620-(12M-Cache-2_40-GHz-5_86-GTs-Intel-QPI), niestety system wykrywa mi tylko jeden procesor (4 rdzenie/8 wątków) w biosie multiprocesor ustawiony na ON. Ktoś ma może jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 1. Jesteś pewien, że to 7 pro, a nie home premium, instalowane od zera, a nie upgrade z niższej wersji OS? 2. Zainstalowane sterowniki chipsetu (intel inf update utility)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukacius Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 1. Jesteś pewien, że to 7 pro, a nie home premium, instalowane od zera, a nie upgrade z niższej wersji OS? 2. Zainstalowane sterowniki chipsetu (intel inf update utility)? Oba warunki zostały spełnione. Wgrałem obraz starego systemu i nie ma problemu. Postawię 7 jeszcze raz od nowa i zobaczę bo nie mam koncepcji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 A stary system to? Odpal msconfig -> rozruch -> zaawansowane - po zaznaczeniu checkboxa (o ile w ogóle nie jest zaznaczony) jaka maksymalna liczba procesorów jest tam widoczna? BTW: nie wiem, jaką masz wersję 7, ale mam bardzo, bardzo złe wspomnienia z polską płytą instalacyjną windows 7 - coś tam było ostro nakopane. Jeżeli masz PL, spróbuj ściągnąć EN i dociągnąć sobie najwyżej spolszczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukacius Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 A stary system to? Odpal msconfig -> rozruch -> zaawansowane - po zaznaczeniu checkboxa (o ile w ogóle nie jest zaznaczony) jaka maksymalna liczba procesorów jest tam widoczna? BTW: nie wiem, jaką masz wersję 7, ale mam bardzo, bardzo złe wspomnienia z polską płytą instalacyjną windows 7 - coś tam było ostro nakopane. Jeżeli masz PL, spróbuj ściągnąć EN i dociągnąć sobie najwyżej spolszczenie. Odpaliłem EN i nie ma problemu, pobrałem win 7 (jeszcze raz z sp1) z MSDN AA i też działa. Eh.. Dzięki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...