Damian777 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam. Posiadam napęd SAMSUNG Super-WriteMaster SH-224BB. Po nagrywaniu plików na czystą płytę DVD programem zamontowanym w Windows 7 wyświetlił się błąd, że pliki nie zostały nagrane, zaś moja nagrywarka właśnie od tego momentu nie czyta żadnych płyt. Wcześniej wszystko było w porządku. Użyłem płyty czyszczącej, ponadto odinstalowałem i zainstalowałem sterowniki, jednak wynik jest wciąż niepozytywny. Użyłem również narzędzia FIX IT, które ściągnąłem ze strony Microsoftu, lecz to też nie przyniosło zamierzonego efektu. Dodam też, że gdy wkładam płytę do napędu nie słychać charakterystycznego dźwięku czytania płyty, nic w środku "się nie kręci". Jak naprawić ten problem? Co zrobić by napęd znowu widział płyty? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 1. Spróbuj przetestować napęd z innym komputerem 2. Możliwe, że szlag go trafił - nabycie następcy to groszowe koszta - z używką można zmieścić się nawet w 30 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Sprawdź czy wtyczka przewodu zasilającego dobrze siedzi w napędzie, jak masz wolną, użyj innej wtyczki. Jeśli nie pomoże, to pozostaje opcja "kup teraz". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...