pc338 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 komputer mam 3 lata i chciałem podkręcić trochę procesor ewentualnie kartę graficzną. ostatnio czytałem że powinno się często czyścić komputer bo to lekko zbija temperatury, do podkręcenia chyba powinienem zmienić tę starą 3 letnią pastę. 1 pytanie: czy do procesora i karty graficznej jest ta sama pasta termoprzewodząca 2 pytanie: jaką pastę termoprzewodzącą polecacie? cena się nie liczy oby była jak najlepsza. 3 pytanie: jeśli do karty graficznej jest taka sama pasta co do cpu to ile tej pasty kupić? 10g wystarczy? dzięki za jakąkolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 1. Tak 2. Tanio i wydajnie mx2 3. Na jedna aplikacje wystarczy max 1g wiec wystarczy najmniejsza tubka. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 3. Na jedna aplikacje wystarczy max 1g wiec wystarczy najmniejsza tubka. Nawet mniej. Z typowej strzykawki 3,5g jesteś w stanie skorzystać dobre kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc338 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 ok dzięki za szybką odpowiedź kupię tę mx2 a przy okazji dowiedziałem się ile tej pasty dać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Poczytaj sobie na temat past, warto http://www.overclock.pl/articles/showall/id/461,test-40-past-termoprzewodzacych-co-warto-kupic-a-czego-sie-wystrzegac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Nawet mniej. Z typowej strzykawki 3,5g jesteś w stanie skorzystać dobre kilka razy. Ten MAX 1g aplikacji pasty przyjąłem na GPU+CPU Edytowane 16 Lipca 2014 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Ja również. :D W końcu im cieńsza warstwa, tym lepiej. Pamiętam, że nigdy nie udalo mi się wykończyć żadnej strzykawki. Zawsze resztki dokładałem do chłodzenia, jak szło na sprzedaż. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc338 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) ok, dzięki ;) Edytowane 16 Lipca 2014 przez pc338 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Generał Daimos Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) a ja polecam Arctic Silver 5 którą używam odkąd tylko pamiętam wliczając w to wcześniejszą Arctic Silver III http://www.arcticsilver.com/as5.htm, Lepsze od niej są tylko produkty bazujące na ciekłych metalach tj. - Coollaboratory Liquid Pro - Nanoxia TF-1000 te zestawienie poniżej nijak ma się do rzeczywistości, za to zapewnia sprzedaż z magazynu... z resztą, te jednostki nieopisane na wykresie to co ma być? temperatura? niezły piekarnik, 82 st C to ja nie miałem przy OC na 5,8GHz Edytowane 30 Lipca 2014 przez Generał Daimos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 a ja polecam Arctic Silver 5 którą używam odkąd tylko pamiętam wliczając w to wcześniejszą Arctic Silver III http://www.arcticsilver.com/as5.htm No to jesteś znacznie do tyłu. Miałem Ceramique, AS5, STG-1 i obecnie siedzę na MX-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc338 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 kupuję pastę termoprzewodzącą do procesora gelid gc extreme, a pytanie brzmi: czy ta pasta będzie też dobra do karty graficznej czy lepsze temperatury będą przy domyślnej paście? moja karta to gtx 660Ti. (kupuję pastę pod procesor i kartę) a może mx2 będzie lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 MX2, GC extreme, Chillfactor 3 czy IC diamond 7 - wszystkie te pasty to czołówka i zawsze będą lepsze od standardowego badziewia pakowanego przez producentów pod chłodzenie. Nadają się zarówno pod CPU, jak i GPU, mostki na płycie głównej itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Skończyłem właśnie tłumaczenie artu o nakładaniu past termoprzewodzących... Z wyników wychodzi jednoznacznie, że najlepszy jest "X" na IHSie :) http://proline.pl/?n=nakladanie-pasty-termoprzewodzacej-na-procesor-najlepsza-metoda Edytowane 9 Października 2014 przez Zenfist 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...