Orgiusz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nie będzie 128bit, ale ta karta i tak będzie cienka. Kupono za tysiaka czy więcej takiej karty to jak dla mnie parodia. Powiedz AMD aby ruszyło dupę w segmencie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Powiedz AMD aby ruszyło dupę w segmencie ;] Nie musi wyrwiesz za tysiaka 780gtx, która jest nie wiele słabsza od 970gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ktoś sprawdzi dla mnie Shifta 2 na 970/980 i W8.1x64. Nie potrafię sobie poradzić z migotaniem (czarny ekran przez ułamek sekundy i tak co kilka sekund). Gra działała u mnie ale rok temu na starym s1156 pod W7 i gtx 760. Na nowej platformie niegrywalne ze względu na migotanie. Sprawdzałem na ostatnich oficjalnych sterach jak i na pierwszych z obsługą gtx 970. Co prawda teraz rządzi dla mnie Asetto Corsa ale chciałem sobie porównać kilka tras na pożegnanie ze starym shiftem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nie musi wyrwiesz za tysiaka 780gtx, która jest nie wiele słabsza od 970gtx.Boję się poboru prądu. To jest jedyny argument który trzyma mnie przed zakupem 780 Patelnia E975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Chcesz wydajności musi ssać, w idle pobiera tyle co nic ~10wat. Jeżeli chodzi ci o wpływ na rachunek to tego w zasadzie nie odczujesz , jedynie jak ktoś wiele godzin dziennie giercuje odczuje lekką róznicę. Poza tym 780gtx można obniżyć napięcie w 3d , pobór spada do ~160wat a wydajność nadal wyższa ~30% od kręconej 770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Pytanie dla posiadaczy GTX970 w SLI, szukam zasilacza do 4790k i właśnie dwóch takich kart. Corsair RM650 da radę? Nie przewiduję OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Patrzę na to przez pryzmat ciepło do odprowadzenia. Dostęp do maszynki która ciągnie 1400W do kopania kryptowalut potrafi bardzo uświadomić jeśli chodzi o wydajność i ciepło. No obawiam się że wiekowy zasilacz może klęknąć z GPU które ciągnie lepiej niż leś... R9 280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Normalny 450wat zasilacz poradzi sobie bez problemu z 780gtx i to z oc, dlatego , że siedzi u ciebie siedzi i5. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pytanie dla posiadaczy GTX970 w SLI, szukam zasilacza do 4790k i właśnie dwóch takich kart. Corsair RM650 da radę? Nie przewiduję OC. 650ka to za mało, po prawdzie mam SLI z 980 i 4790K ale jak sprawdzałem pobór prądu to i do 700W dochodzi, na SLI z 970 nie będzie o wiele mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROplayaPL Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jak już mówiłem musimy poczekać do CES 2015 w trakcie lub po ich zakończeniu będziemy wysyp informacji na temat GTX 960 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 O to mi właśnie chodziło, dzięki za odpowiedź. Gdzieś widziałem sam pobór kart i 980tka tylko minimalnie więcej prądu brała od 970tek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Ktoś sprawdzi dla mnie Shifta 2 na 970/980 i W8.1x64. Nie potrafię sobie poradzić z migotaniem (czarny ekran przez ułamek sekundy i tak co kilka sekund). Gra działała u mnie ale rok temu na starym s1156 pod W7 i gtx 760. Na nowej platformie niegrywalne ze względu na migotanie. Sprawdzałem na ostatnich oficjalnych sterach jak i na pierwszych z obsługą gtx 970. Co prawda teraz rządzi dla mnie Asetto Corsa ale chciałem sobie porównać kilka tras na pożegnanie ze starym shiftem. sprawdziłem, mam to samo. :/ Pytanie dla posiadaczy GTX970 w SLI, szukam zasilacza do 4790k i właśnie dwóch takich kart. Corsair RM650 da radę? Nie przewiduję OC. nie da rady. poza tym seria RM to totalny badziew zrobiony tylko po to żeby dziadowski corsair trzepał kapuchę tonami. link do lektury: http://www.overclock.net/t/1455892/why-you-might-not-want-to-buy-a-corsair-rm-psu Edytowane 3 Stycznia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 nie da rady. poza tym seria RM to totalny badziew zrobiony tylko po to żeby dziadowski corsair trzepał kapuchę tonami. link do lektury: http://www.overclock.net/t/1455892/why-you-might-not-want-to-buy-a-corsair-rm-psu Dzięki za informację, poczytałem co nieco. Co byś polecił w zamian? Mam jeszcze kilkuletniego Enermaxa Platimaxa 750W, którego miałem zamiar sprzedać, ale to chyba będzie lepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 ja miałem i mam kilku letniego bequiet dark power pro 850W, który nie podołał z dwoma 970 i resztą zestawu jak w podpisie. natomiast świetnie sobie radził z tym samym zestawem tylko że z dwoma 680 które teoretycznie były bardzie prądożerne. także ten enermax może dać radę ale wcale nie musi. polecam superflowera takiego jak posiadam. od dwóch miesięcy siedzi w moim kompie i jeszcze ani razu nie załączył się wentylator :D - to się nazywa moc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 Znaczy się że to jest półpasywne chłodzenie ? Nieźłe, ale cena odstrasza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 sprawdziłem, mam to samo. :/ nie da rady. poza tym seria RM to totalny badziew zrobiony tylko po to żeby dziadowski corsair trzepał kapuchę tonami. link do lektury: http://www.overclock.net/t/1455892/why-you-might-not-want-to-buy-a-corsair-rm-psu Nie chce mi się na pałę grzebać w nvinspektorze, bo nie wiem czy to coś da. Na youtube widziałem film gościa z tym samym problemem na 970. Przydałaby się opinia pewnego eksperta, czy w ogóle to jest bug sterów a może tylko samej gry. Szkoda bo w 4k działa nieźle przy kilku samochodach na green hell. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Znaczy się że to jest półpasywne chłodzenie ? Nieźłe, ale cena odstrasza. tak półpasywne, gdy przełączysz na automatyczne to wentylator zaczyna zapierdzielać i jest dość głośno ale wtedy wentylator leci na maxa tak mi się wydaj patrząc na wykres. swoje kosztuje ale z jakiegoś powodu superflower produkuje całą gamę zasilaczy dla evga. poza tym gdzie znajdziesz taki zasilacz w niższej cenie? są tylko droższe. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Dla zainteresowanych: Porównanie wydajności od DigitalFoundry Crysis 3 - GTX 970 vs GTX 980/ GTX 780 Ti Gameplay Frame-Rate Tests Crysis 3 - GTX 970 vs R9 290/ R9 290X Gameplay Frame-Rate Tests GeForce GTX 970 1080p vs GTX 980/ R9 290/ 290X Benchmark TestsBy przekonać się, jaki potencjał skrywa testowana karta, odpaliliśmy na niej kilka wymagających benchmarków na maksymalnych ustawieniach. We wszystkich wykorzystaliśmy FCAT - w ramce poniżej zamieściliśmy dane uśrednione, a nagranie pozwala na bieżąco śledzić wydajność GPU. Crysis 3 1080p: GTX 980 vs 780 Ti vs R9 290X Frame-Rate Test GeForce GTX 980 1080p Benchmarks vs 780 Ti/ R9 290X/ 780Benchmarki niewiele znaczą bez kontekstu. Na tym materiale wideo pokazujemy, co i jak testowaliśmy, oraz jak badane karty wypadają zestawione ze sobą. By zaprezentować różnice między GPU i wykresy wydajności, wykorzystaliśmy FCAT od Nvidii (podpięte pod nasze narzędzia). Edytowane 3 Stycznia 2015 przez azgan 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) tak półpasywne, gdy przełączysz na automatyczne to wentylator zaczyna zapierdzielać i jest dość głośno ale wtedy wentylator leci na maxa tak mi się wydaj patrząc na wykres. swoje kosztuje ale z jakiegoś powodu superflower produkuje całą gamę zasilaczy dla evga. poza tym gdzie znajdziesz taki zasilacz w niższej cenie? są tylko droższe. Cena niemała (np w Morele), ale ESC wystawia na alledrogo w niezłych pieniądzach, do przełknięcia dla mnie przynajmniej, inwestycja na ileś lat jakby nie było. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 ja miałem i mam kilku letniego bequiet dark power pro 850W, który nie podołał z dwoma 970 i resztą zestawu jak w podpisie. natomiast świetnie sobie radził z tym samym zestawem tylko że z dwoma 680 które teoretycznie były bardzie prądożerne. Ktoś jest mi to w stanie wyjaśnić? Pytam poważnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Cena niemała (np w Morele), ale ESC wystawia na alledrogo w niezłych pieniądzach, do przełknięcia dla mnie przynajmniej, inwestycja na ileś lat jakby nie było. cena super tylko brać. Ktoś jest mi to w stanie wyjaśnić? Pytam poważnie. zasilacz ma już kila lat i swoje przeszedł. wizualnie sekcja zasilania gtx680 i gtx970 od gigabyte wydaje się bardzo podobna po ilości elementów ale z gtx680 miałem napięcie max 1.212v a tutaj latają nawet na 1.275v i pewnie stąd ta różnica i klękanie zasilacza. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 cena super tylko brać. zasilacz ma już kila lat i swoje przeszedł. wizualnie sekcja zasilania gtx680 i gtx970 od gigabyte wydaje się bardzo podobna po ilości elementów ale z gtx680 miałem napięcie max 1.212v a tutaj latają nawet na 1.275v i pewnie stąd ta różnica i klękanie zasilacza. Pomyślałem głęboko, ile rzeczywiście gram i koniec końców odpuściłem sobie SLI na dłuższy czas (przynajmniej do premiery Wieśka 3) i kupiłem dźwiękówkę AIM SC808, zasilacz wpadnie SF Leadex 650W (w dobrej cenie znaleziony znów), powinno grać elegancko ;) Nie patrzyłeś może, ile bierze Ci cały zestaw prądu na jednej karcie tylko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 do jednej karty 550w w zupełności wystarczy, patrz mój sig, więcej jak 400w w stresie nie weźmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wątpię by 350W wyciągnął przy 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) dzisiaj sprawdzałem watomierzem i w bf4 najwięcej miałem 355w (zestaw z siga bez monitora) także 400w do osiągnięcia w occt , co ciekawe w ide 75w z wyłaczonymi stanami c3 c6 Edytowane 5 Stycznia 2015 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) To sprawdź jeszcze w 3Dmark icestorm demo bo na nim klekal mi zasilacz Edytowane 5 Stycznia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 icestorm demo max 343w, także słabo ale za to jak pięknie cewki grają :), dawajcie inne apki to przetestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Największy pobór mocy w maxwellu to masz w tombie, dajesz 1080p z SSAAx4. Mnie po oc 980gtx wsysał jedyne 270wat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 icestorm demo max 343w, także słabo ale za to jak pięknie cewki grają :), dawajcie inne apki to przetestuje Możesz przetestować jeszcze Heaven Benchmark. u mnie ładnie wygrzewa kartę. Dostanę teraz wyrównanie za nadgodziny i wciąż mam dylemat czy nie wziąć czy nie poczekać na serią radków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 i wciąż mam dylemat czy nie wziąć czy nie poczekać na serią radków. Po co Ci to teraz ? Wszystko przecież chodzi Ci płynnie, poczekaj na radeony, jeśli nie przebiją to może chociaż cena GFów spadnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...