Elvis799 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Szczęście w nieszczęściu, że i tak gtx970 wydajnościowo w grach jest trochę niżej a w niektórych nawet trochę wyżej niż 780ti ,także za taką cene dramatu nie ma a wręcz jest całkiem nieźle :) A że zagrali w ciula ze specyfikacją to już inna bajka :) Może cudem chcąc uciszyć burzę obniżą coś cenę 970ki tylko gorzej z tymi co już kupili ,nawet jakaś gra/gry za free moga nie pomóc :) Edytowane 27 Stycznia 2015 przez Elvis799 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pokaż mi oficjalną specyfikację GTX970 i wskaż oszustwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dla mnie osobiście najważniejsze jest to, że nic to nie zmienia w wydajności. Oczywiście to, ze Nvidia mnie oszukała nie jest fajne, jednak karta spisuje sie świetnie. Po prostu następnym razem kupie AMD... poprzednio miałem AMD i spisywał sie godnie. No chyba że znowu Radeony nie pokażą nic równie ciekawego co GeForce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Pokaż mi oficjalną specyfikację GTX970 i wskaż oszustwo. Proszę: http://www.nvidia.pl/object/geforce-gtx-970-pl.html#pdpContent=2 Karta nie ma 256bit szyny tylko 224+32bit W dodatku bios identyfikuje ponownie 256bit oraz 64 zamiast 56 rop. Nie wybronisz nvidii wiec po co próbujesz? Zwykła korporacja= jak najbardziej robić wszystkich w chu* ale na r/pcmasterrace dalej będą ją czcić. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez GeMtin1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 No to z biosem to ewidentny wał. Powiedz mi tylko jedno (nie śledziłem tematu) czy czasem Nvidia nie ma zapisu w stylu "specyfikacja może ulec zmianie itd itd"? Imho Nvidia miała świadomość i celowo próbowała zataić "problem", ale równie dobrze to może być przyczyna stosunkowo niskiej ceny (biorąc pod uwagę wydajność i cenę 980) AMD ma teraz dobre pole do popisu, i może to wykorzystać. Pytanie tylko co tam czerwoni szykują:):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Proszę: http://www.nvidia.pl/object/geforce-gtx-970-pl.html#pdpContent=2 Karta nie ma 256bit szyny tylko 224+32bit W dodatku bios identyfikuje ponownie 256bit oraz 64 zamiast 56 rop. Nie wybronisz nvidii wiec po co próbujesz? Zwykła korporacja= jak najbardziej robić wszystkich w chu* ale na r/pcmasterrace dalej będą ją czcić. A GTX 980 ma 64+64+64+64bit :) Reszta to GPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 No cóż jestem zniesmaczony posunięciem Nvidi i trochę straciła w moich oczach. Cieszę się że nie kupiłem 970'tki. IMO najlepsze rozwiązanie dla Nvidii to obniżka ceny i zwrot różnicy obecnym posiadaczam. Myśle że do ceny R9 290 czyli ok 1250 zł byłoby mądrym posunięciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pokaż mi oficjalną specyfikację GTX970 i wskaż oszustwo. Proszę niedowiarku http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_ma_mniej_rop_i_pamieci_l2_blad_w_specyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Źródło: VideoCardz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) A GTX 980 ma 64+64+64+64bit :) Reszta to GPU-Z Czyli gtx980 według Ciebie jest podzielony na 4 partycje? Przestań na siłę udowodnić niewinność. Nie rozumiem takiego gadania. NVidia dala [gluteus maximus] i to zrozum tu nie ma co bronić. Specyfikacja jest błędna i przez 4 miesiące nikt z nvidii nic z tym nie zrobił. W ogóle nawet nie odpowiadali na zgłaszane na forum problemy. Dopiero jak portale zaczęły o tym pisać to pojawiła się informacja na forum ze "pracują na tym" Wszystkie osoby mają prawo zwrócić 970 bez względu na to czy Ci się to podoba czy nie. Widocznie ty lubisz być wykorzystywany i manipolowany przez korporacje ale inni nie. Tapatapatap Note 2 Edytowane 27 Stycznia 2015 przez GeMtin1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Najlepsze jest to, że producenci też o niczym nie wiedzieli. Prawdziwe memory-gate. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Czyli gtx980 według Ciebie jest podzielony na 4 partycje? Przestań na siłę udowodnić niewinność. Nie rozumiem takiego gadania. NVidia dala [gluteus maximus] i to zrozum tu nie ma co bronić. Specyfikacja jest błędna i przez 4 miesiące nikt z nvidii nic z tym nie zrobił. W ogóle nawet nie odpowiadali na zgłaszane na forum problemy. Dopiero jak portale zaczęły o tym pisać to pojawiła się informacja na forum ze "pracują na tym" Wszystkie osoby mają prawo zwrócić 970 bez względu na to czy Ci się to podoba czy nie. Widocznie ty lubisz być wykorzystywany i manipolowany przez korporacje ale inni nie. Tapatapatap Note 2 Nikt nie broni Nvidi! Dała ciała i to ostro, ale z tym wykorzystywaniem to przesadzasz. O ile mam żal do Nvidi jako firmy, o tyle nadal bronię 970, bo nie stał się on po tych 4 miesiącach mniej atrakcyjnym. O ile czarny PR się przyda Nvidi, o tyle czarny PR dla 970 jest moim zdaniem przesadzony. No ale zaraz powiesz że bronię grafy. Ja kupiłem 970 po pojawieniu się testu na PPC. Nie sugerowałem się przeciekami, specyfikacją czy papierową wydajnością, a realnym stosunkiem $/wydajność oraz wat/wydajność, a ona się nie zmieniła. Ja 970 zwracać nie zamierzam i nie wiem po co to bicie piany. Ja rozumiem kupić auto i dowiedzieć się po 4 miechach że nie ma tego i tamtego na wyposażeniu... Swoją drogą przydałoby się oficjalne stanowisko Nvidi w stylu "ułatwionej procedury zwrotu" (z drugiej strony nadal ponawiam pytanie, bo nie wyobrażam sobie aby oni mieli jakieś zapisy w stylu "specyfikacja może ulec zmianie" A na koniec takie pytanie. Pomyśl ile rzeczy do tej pory korporacje Nv/AMD/Intel zataiły przed klientami? Można tylko zgadywać... Edytowane 27 Stycznia 2015 przez HeatheN 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Ale przecież od początku pisałem, że to nie zmienia pozycji gtx970 i nie oskarżam grafy bo nic jej zarzucić w kwesti wydajność nie można (poza tym że nie ma 4gb ramu) bo ta jest znana od prmiery i ujawnione fakty tego nie zmienią. Mówię właśnie o samej nvidii i tym co zrobiła. Tutaj intersujący post: http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/2tuqd4/i_benchmarked_gtx_970s_in_sli_at_1440p_and_above/ Ciekawe co testy purepc pokażą bo ja wiadomo to co na wykresie nie zawsze równa się temu co widzimy na ekranie. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Nikt nie broni Nvidi! Dała ciała i to ostro, ale z tym wykorzystywaniem to przesadzasz. O ile mam żal do Nvidi jako firmy, o tyle nadal bronię 970, bo nie stał się on po tych 4 miesiącach mniej atrakcyjnym. O ile czarny PR się przyda Nvidi, o tyle czarny PR dla 970 jest moim zdaniem przesadzony. No ale zaraz powiesz że bronię grafy. Ja kupiłem 970 po pojawieniu się testu na PPC. Nie sugerowałem się przeciekami, specyfikacją czy papierową wydajnością, a realnym stosunkiem $/wydajność oraz wat/wydajność, a ona się nie zmieniła. Ja 970 zwracać nie zamierzam i nie wiem po co to bicie piany. Ja rozumiem kupić auto i dowiedzieć się po 4 miechach że nie ma tego i tamtego na wyposażeniu... Swoją drogą przydałoby się oficjalne stanowisko Nvidi w stylu "ułatwionej procedury zwrotu" (z drugiej strony nadal ponawiam pytanie, bo nie wyobrażam sobie aby oni mieli jakieś zapisy w stylu "specyfikacja może ulec zmianie" A na koniec takie pytanie. Pomyśl ile rzeczy do tej pory korporacje Nv/AMD/Intel zataiły przed klientami? Można tylko zgadywać... Litości możecie skończyć jeczec. NVIDIA wyruchala wszystkich w dupe 970. Sterowniki z<span style='color: red;'>[ciach!]</span>e, sli ktore promuja lezy i kwiczy jak zazynana swinia dodatkowo <span style='color: red;'>[ciach!]</span>lenie ze w SLI karta z wyższym ASIC pobiera mniej napięcia. NVIDIA sama sobie kopie grub i niech tak robi dalej. Ja czekam na 980ti. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 W którymś poście pisałem ze w przypadku sli to bym się długo nie zastanawiał nad zwrotem. Sli to wyższe ustawienia, szybsze zapchanie vram=stuttering co w połączeniu ze skopanymi sterami i faktem wydania 3000zl szybko doprowadziłoby mnie do szału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Do niektórych nie dotrze Gdybyś miał doczynienia ze stricte weższą szyną miałbyś obniżoną wydajność niezależnie od wykorzystania pamięci , nie jest to weższa szyna ani asymetryczny kontroler.sideband 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Czy ja wiem czy się wydajność nie zmieniła...znaczy, może nie teraz, ale za pół roku ile będzie gier nex genowych które nie wykorzystają całych 4GB ramu? Póki co i (i w testach na PPC) wychodzi wszystko fajnie z tego co piszecie, ale w większości wypadków chyba dlatego że testowane gry nie zapychały karty prawda? Tak tylko myślę głośno, ogólnie to rzucacie się jakby cokolwiek to miało zmienić :D nVidia znów zrobiła ludzi w konia i tyle. No i ja już wiem, imho z perspektywy osoby szukającej dopiero nowszego GPU, to ja tam się kieruję na razie na używkę R9 290 żeby w Wieśka pograć, nie widzę sensu w tym wypadku dokładania 4 stów. Zostawię je sobie na "lokacie" i dołożę za rok do tego co będzie obecnie ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) W którymś poście pisałem ze w przypadku sli to bym się długo nie zastanawiał nad zwrotem. Sli to wyższe ustawienia, szybsze zapchanie vram=stuttering co w połączeniu ze skopanymi sterami i faktem wydania 3000zl szybko doprowadziłoby mnie do szału. Mi chodzi oto ze mam to generalnie w ... AMD robi od lat byle jakie karty które są tylko powodem dla nvidii żeby na chwile przestać trzaskac kasę na byle czym i cos wydać nowego lepszego. Oczywiscie błędem było przesiadanie się z 2x680 na 2x970 sideband miał racje jak zwykle. Dlatego czekam na 980ti sprzedam obecne karty i będzie git Edytowane 28 Stycznia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Czy ja wiem czy się wydajność nie zmieniła...znaczy, może nie teraz, ale za pół roku ile będzie gier nex genowych które nie wykorzystają całych 4GB ramu? Póki co i (i w testach na PPC) wychodzi wszystko fajnie z tego co piszecie, ale w większości wypadków chyba dlatego że testowane gry nie zapychały karty prawda? Tak tylko myślę głośno, ogólnie to rzucacie się jakby cokolwiek to miało zmienić :D nVidia znów zrobiła ludzi w konia i tyle. No i ja już wiem, imho z perspektywy osoby szukającej dopiero nowszego GPU, to ja tam się kieruję na razie na używkę R9 290 żeby w Wieśka pograć, nie widzę sensu w tym wypadku dokładania 4 stów. Zostawię je sobie na "lokacie" i dołożę za rok do tego co będzie obecnie ciekawe. Dwie kwestie. -Całość zaczęła się od tego że ktoś porównał 970 i 980 na tych samych ustawieniach i zauważył że 980 alokuje pełne 4gb, a 970 nie już dziś nawet w takich starociach jak Skyrim Więc już teraz są tytuły które 4gb by zeżarły, a Nvidia odpowiednio kombinuje ze sterami. -Druga sprawa to kwestia ustawień. Dla tych dla których liczy się grafika i mogą nawet grać w 30fps to problem będzie nieunikniony. Ci którzy wolą lepszy framerate, a są w stanie zrezygnować z max opcji (ubersampling/ max aa itd) problem będzie mniejszy. GeMtin1 podał fajnego linka... Ja czekam na GTAV i Wieśka, jeśli tam 970 dostanie czkawki w wyniku problematycznej architektury to sprzedam/oddam Jestem jednak dobrej myśli. http://www.pcgameshardware.de/Geforce-GTX-970-Grafikkarte-259503/Specials/zu-wenig-VRAM-1149056/ Straszne frame time w porównaniu do 980 z obniżonymi taktami. Z drugiej strony znowu ustawienia takie że ledwo gra chodzi (20fps) down@ Kwestię AMD wolałem przemilczeć by znowu nie rozpętać wojny:D ale każdy kto potrafi czytać sam wyciągnie wnioski Hehe ja też żałuję że Frapsa zamieniłem na Afterburnera...teraz pół ekranu mam statów... Swoją drogą jak tu się nie wkurzać, nie dość że hardware coś boli, to jeszcze skopane gry, że człowiek musi się na grzebać, naczytać by to jakoś sensownie poustawiać. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez HeatheN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Kolejne testy które pokazują że coś z gtx970 może i jest nie tak, ale przede wszystkim coś jest nie tak z r9 290/290x :ploom: Nieświadomość jest błogosławieństwem. Ja już jestem na tyle sfiksowany że przeszkadza mi wszystko w czasie gry, a to vsync, a to suttering, a to input lag, a to tearing, a to gpu nie jest na 99% a fps mało, grzebanie w ustawieniach, radeonpro, plikach ini, rzygać mi się chce. Przypuszczam że nie tylko ja tak mam. Ostatnio wywaliłem wszystkie programy monitorujące wydajność bo zwyczajnie to się zaczynało robić chore. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez GeMtin1 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Oo jakie dropy na R9....szlag, szału idzie dostać z tymi GPU :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Jak zwykle okazuje się, że zanim gpu zabraknie ramu to sporo wcześniej zabraknie jej mocy. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Z cyklu nowinek w sprawie GTX970: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Rzymo... jak karta się sprawuje w grach ? 1920/1080 ogarnia bez problemów ? Mini Maxwell działa bardzo ładnie i to wiesz :) a czy GTX960 też jest taki "fajny" ? Szyna 128bit nie powoduje spadków FPS ? AA bardzo mocno wykorzystuje kontroler pamięci karty ? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 A specyfikacja zawoalowana jak w 970, czy wszystko ok jest w gtx960? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 http://www.purepc.pl/audio_foto_video/gsync_mozna_wlaczyc_na_monitorach_bez_tego_modulu#comment-104725 Brak słów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Komputronik wie o sytuacji, ale czeka na oficjalne stanowisko Nvidia, każdy zwrot to tego czasu będzie rozpatrywany indywidualnie Takie info uzyskałem na ten czas. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ale sie cyrk robi :twisted2: "Jeden z pracowników firmy Nvidia, na oficjalnym forum poświęconym kartom GeForce, poinformował, że inżynierowie pracują nad nowymi sterownikami graficznymi, które poprawią wydajność modelu GeForce GTX 970 - najprawdopodobniej zatem chodzi o problemy z dostępem właśnie do „ostatnich” 0,5 GB pamięci wideo. Niestety szczegóły na ten temat nie są nam znane, ale raczej wątpimy we „wskrzeszenie” nieaktywnego bloku pamięci podręcznej L2. Co ciekawe, ten sam pracownik zaproponował jednemu z użytkowników pomoc przy wymianie lub nawet zwróceniu karty graficznej, choć jego zdaniem to obecnie najlepszy model w swojej kategorii cenowej." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Mnie już od dawna polityka Nvidi doprowadza do frustracji. Zwłaszcza cenowa. W ogóle nie sa konkurencyjni. Gdyby 970 okazało się w pełni wydajne z dostępną pełną pamięcią to tak by było. Bo by mieli chociaż tą jedną karte, które mogłaby konkurować z R9 290. Tak zostali z niczym. 980 jest dla mnie nieopłacalna póki co i na chwilę obecną gdybym miał kupować nowę GPU to od AMD. Dlatego spokojnie sobie poczekam na R9 380x z 4GB DDR5 i szyną przynajmniej 384 jak nie większa. Nvidia musi teraz pójść na rękę ludziom i masowo oddawać kasę. Ciekawe czy wypuszą poprawioną serię w co pewnie wątpię bo pewnie wyprudokowali już spory zapas układów. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ogarnij się to jest celowy wpis , pr-owwska zagrywka kolesia z nv. Widze, że niektórymi łatwo manipulować. Mi chodzi oto ze mam to generalnie w ... AMD robi od lat byle jakie karty które są tylko powodem dla nvidii żeby na chwile przestać trzaskac kasę na byle czym i cos wydać nowego lepszego. Ke? Od Tahiti to gpu od amd za dużo zarzucić nie można , od strony architektury poza słabą wydajnością w tesselacji to wszystko jest cacy. Amd to leży od strony softu dlatego jest jak jest , jest sporo lepiej niż kiedyś , ponieważ współpraca developerami wygląda sporo lepiej niż to kiedyś było. Amd leży od strony narzutu na cpu w sterach , kolejna rzecz jak nv rzuca im kłody pod nogi to niestety nie potrafią sobie za bardzo z tym poradzić , w drugą stronę wygląda to zupełnie inaczej. Dajesz nv 1-2msc i potrafią ogarnąć stery by tytuł optymalizowany pod amd działał tak samo dobrze na nv. Nv wydaje znacznie więcej kasy na driver team i mają stado ludzi to robi swoje. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...