Trawienny Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Maly OT ale zwiazany posrednio z tematem: Jako ze istnieje szansa ze swiadomosc praw i obowiazkow konsumentow moze byc znikoma (szczegolnie w swietle zmian ktore wprowadzila ustawa z 30 maja 2014) przypominam ze w przypadku zglaszania reklamacji: 1. Dla produktow nabytych przed 24 grudnia 2014 (wlacznie) reklamowac nalezy na podstawie niezgodnosci towaru z umowa 2. Dla produktow nabytych po 25 grudnia 2014 (wlacznie) reklamowac nalezy na podstawie rekojmii Powolanie sie na zla podstawe moze skutkowac odrzuceniem roszczen! Zmian jest troche wiec warto wczesniej sie zaznajomic z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Tak czy siak wszystko zależy też od podejścia Sklepu do sprawy :)Może się okazać że niektóre sklepy wyjdą na przeciw sprawie i nie trzeba będzie się przerzucać pismami itd... tylko po prostu skontaktować ze sklepem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Swoją drogą to czy osoby, które dostały kod na grę wraz z kartą nie będą musiały oddawać kasy za to przy zwrocie karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Muzyka/net/proste gierki - będzie działać pasywnie, czy w Diablo 3 to nie wiem (pewnie zależy od ustawień samej gry i wentylacji obudowy). Mój Gigabyte nie piszczy. Edytowane 1 Lutego 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 przy normalnym użytkowaniu www,muzyka i proste gry typu diablo 3 karta będzie działała pasywnie ? ( chodzi mi o konkretnie asusa strix oczywiście model 960 ) i jak wyglada sprawa z piszczącymi cewkami w tych kartach ? Strix przy 970 - www, filmy, muzyka - pasywnie. D3 nie jest prostą gierką jak robi się szczeliny. Obecnie nie mam zainstalowanego dlatego nie sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Śmieszą mnie ludzie którzy nagle po wykryciu "problemu" z 970 sprzedają go i lecą po 980. Przez tą "aferę" 970 jest mniej wydajna? Nvidia poleciała w uja a wy jeszcze im dopłacacie . Przecież tym sposobem tylko nabijacie jeszcze bardziej kabze Nvidii i zezwalacie na podobne przekręty w przyszłości. Tak wiem że AMD nie ma podobnej karty cena/wydajność. Edytowane 1 Lutego 2015 przez scratix 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Sieczka w koszu, temat ostatnich kilkunastu postów zamknięty. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Ktoś wie coś więcej kiedy maja wyjść poprawione sterowniki lub biosy od poszczególnych producentów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Poprawionych sterowników nie będzie. Co by miały zmienić biosy też nie wiem. Użytkownicy MSI powinni śledzić to forum: https://forum-en.msi.com/index.php?board=123.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Ja np wolałbym adresować dostępną tylko właściwą pamięć i nie nie mieć problemu spowolnienia działania a te 0,5gb wykorzystać jako cache to innych zadań. Wiele się da zrobić sterownikami i biosem aby zarządzać zasobami inaczej. Pamięci nikt nie dołoży ale można zoptymalizować działanie i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Czy referencyjny GTX 980 jest ograniczany przez limit TDP? W tym modelu też są takie problemy z podkręcaniem jak w GTX 970 (zbijanie taktowania)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Czy referencyjny GTX 980 jest ograniczany przez limit TDP? W tym modelu też są takie problemy z podkręcaniem jak w GTX 970 (zbijanie taktowania)? Mam dwa refy i ładnie się kręcą, throttlingu nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Ja po przemyśleniu sprawy uznałem, ze swojej karty nie oddaje, jestem z niej zadowolony i powinna mi starczyć na jeszcze dwa lata. Edytowane 3 Lutego 2015 przez DarthStan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Szkoda...liczyłem osobiście na wysyp gtx-ów po 1200zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Ja też doszedłem do wniosku że zostawiam. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Karta, ta mimo tej machlojki to ciągle świetny sprzęt w kwestii wydajności. Wszystko chodzi mi płynniutko nawet te najbardziej wymagające gry jak Ryse. Czekam na ultimate test w postaci Wiedźmina 3 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Asus się ładnie zachował http://pclab.pl/art61614-9.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Też swoją zostawiam. Kupiłem 1szy raz od ponad 10 lat nvidi'e (ostatnia to FX 5200) i nie żałuje. Minus może być taki że w przyszłych produkcjach (Wiedźmin itd.) będę się zastanawiał czy przycinki są winą już zbyt słabej karty graficznej czy może tej wolniejszej części vramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 W wiedźmina 3 to zdaje się, że i tak będziemy grali na niskich detalach bez aa by mieć więcej niż 30 fps :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Na wieska 3 to się nie ma co napalac skoro ma wyglądać na wszystkich 3 platformach tak samo. Pewnie będzie lipa i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Jestem trochę zawiedziony tą kartą. Chciałem wymienić swojego GTX660 póki jeszcze jest coś wart na właśnie GTX960. Niby ten drugi jest szybszy, ale nie na tyle ile można by się spodziewać po wyższym numerku :) . Dla mnie karta jest warta 650 - 700 zł, GTX750 Ti jest po prostu za drogi. Na pewno kurs dolara swoje robi, ale i Nvidia często zbyt wysoko wycenia swoje produkty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Ceny startowe: GTX 660 - $229 GTX 760 - $249 GTX 960 - $199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Nic nowego, ale może ktoś zechce pooglądać fotki. i7 930 @ 4.2 GHz jednak ogranicza tę kartę, ale przeżyję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Wystarczy, że włączysz MSAA i dobijesz podsystem pamięci na tej karcie i ograniczenie ze strony cpu przestanie istnieć Tylko fps za fajny nie będzie. Stery nv są najlepiej optymalizowane pod haswella i najmniejszy narzut masz na haswellu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Stery nv są najlepiej optymalizowane pod haswella i najmniejszy narzut masz na haswellu. No jestem w takiej kropce, że mam 6x2GB ramu i przesiadając się teraz na 1150 musiałbym wymienić RAM... to już bym się zdecydował na 2011v3, skoro muszę wszystko zmienić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 2011 na ddr4 ma sens jak robisz coś więcej niż tylko gry, w grach potencjał 6/8core +smt zostanie niewykorzystany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Wszystko przez ten kurs dolara, już tak nie narzekajcie... Inna kwestia, że wolałbym zapłacić jak za gtx760 i mieć to 192bit/3GB vram. Teraz jak patrzę to za 820zł jest wersja miniITX, ale jakby dolar spadł do normalnej ceny(np. 3.2zł) to zakładam, że kosztowałaby 720zł i byłaby opłacalna. Dlatego ja się wstrzymałem na razie z kupnem, bo dolar robi taką cenę.(poza tym czekam co zaprezentuje amd z 370) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 2011 na ddr4 ma sens jak robisz coś więcej niż tylko gry, w grach potencjał 6/8core +smt zostanie niewykorzystany. No właśnie dlatego myślę o 2011 między innymi. ;) DDR4 nie za bardzo mi pasują cenowo, ale cóż zrobić, skoro i tak muszę wymienić Ram (potrzebuję więcej niż 8GB). Zresztą chciałbym aby komputer (poza grafiką) znów przetrzymał przynajmniej 5 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 No właśnie dlatego myślę o 2011 między innymi. ;) DDR4 nie za bardzo mi pasują cenowo, ale cóż zrobić, skoro i tak muszę wymienić Ram (potrzebuję więcej niż 8GB). Zresztą chciałbym aby komputer (poza grafiką) znów przetrzymał przynajmniej 5 lat. To piszemy petycję o gniazdo na miarę LGA775 które mechanicznie miało podobną żywotność [; Pytanie tylko czy twórcy oprogramowania które używasz nie pójdą bardziej w GPGPU i wtedy okaże się że taki R9 380X nie jest głupim pomysłem na i7 s1150. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 dołączyłem do grona zadowolonych posiadaczy GTX 960. Mam wersję G1 Gaming więc jedną z lepszych. Jakby co, mój szafir tri-x 280x jest w dziale sprzedam. Ale do rzeczy - znajdę gdzieś w sieci poradnik edycji biosów do gtx 960? Wgrałem zupdatowany od gigabyte i jest trochę szybciej, ale nie wkręca się na 1500 w booście. Jest gdzieś jakiś zbiór rad czym się bawić przy edycji biosu lub gotowe zmodowane biosy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...