epoxer Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Wczoraj pojawiły się nowe sterowniki specjalnie pod BF Hardline wersja 347.88 WHQL. Nie bawię się w 3DMarki ale porównałem wyniki w Valley Benchmark (ustawienie Extreme HD) z poprzednimi sterownikami 347.71 VGA 1575/8034 347.71 FPS śr 40,0 max 62,1 min 23,8 347.88 FPS śr 40,0 max 63,9 min 24,5 Widać poprawę w maksymalnej i minimalnej ilości generowanych FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 GM200 niesamowity, ale mam wrażenie , że coś w karcie nie pozwala mu rozwinąć pełni możliwości - chyba kwestia chłodzenia i słabego power limitu. Ciekawe co maniacy osiągną na wodzie z odblokowanymi biosami (jak już jakieś wyjdą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Napewno z karty da się wycisnąć więcej. Chociaż ja bym miał obawy katować kartę za przeszło 5000 zł. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Wiesz Devil, jak ktoś wyda na kartę 5k, płytę 2k . LC kolejny kawałek itd... hehe i zamierza ją katować, to raczej ma budżet na taką zabawę... a my malutczcy to wiesz :P Niech ciachną ją na pół i zrobią z niej GTX 960Ti. za 1250zł to kupię. Edytowane 18 Marca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Jak będą ciachać na pół to włącznie z ceną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhas12 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 hehe... ma kopnięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Nieoficjalny sterownik Forceware 349.90 dla Windows10 kompilacja 10041 X64: http://www.station-drivers.com/index.php/forum/news/979-nvidia-349-90-wddm-2-0-for-win-10-march-11 Pobierz plik z sterownikiem, wypakuj 7Zip lub RaR i uruchom nvsetup.exe: Kompilacji 10036 oficjalnie nie było, dla tego podaje link do kompilacji 10041 PL, gdyby ktoś chciał przetestować sterownik u siebie z kartą Maxwell. WIN10 PRO TP X64 PL ISO kompilacja 10041: https://mega.co.nz/#!3IIGzaIJ!B5lztnymNfLfssy1xcgzWo1AHZP7jKqNkooZPSXMvb4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 leven jak win10 i wydajność na tym systemie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Nie wiem, jak to porównać do innych systemów tym bardziej, że nie mam pelnego Maxwella (750ti). Chcesz pogadać na temat WIN10, kliknij: http://forum.purepc.pl/topic/362592-windows-10-technical-preview/page-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 http://www.overclock.net/t/1547246/pcgameshw-de-gtx-titan-x-w-arctic-accelero-xtreme-iv-mod-bios-hits-1550mhz-on-air#post_23695927 Fajny wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Witam, czy jest może modyfikacja biosu do 970 G1 Gaming, tak aby obroty w IDLU były mniejsze, a reszta parametrów taka sama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amad Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Możesz spróbować samemu np wg tych porad: http://gpuhell.blogspot.com/2014/11/jak-zmniejszyc-rpm-wentylatora-w-idle.html http://strefa-moddingu.pl/forum/viewtopic.php?t=45 Na mojej niestety nie schodzą poniżej 1000 obr ale i tak jest zdecydowanie ciszej a w zasadzie w idle nie słychać jej na tle innych wentyli w kompie, a budę mam dosyć wyciszoną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Jestem nawet skłonny przypuszczać, że procesor ogranicza tego Tytanka. Macie jakieś odniesienie do silniejszych procesorów ? Core i7 4790K @ 4500 MHz spokojnie daje radę, każde miejsce skalowało się razem z taktami. W końcu to miejsca graficzne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Hej.ekstra juz nie szumi. Dzięki za pomoc. ;) 950 mam. Jest perfekcyjnie. Jeszcze raz dziękuję !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Hej.ekstra juz nie szumi. Dzięki za pomoc. ;) 950 mam. Jest perfekcyjnie. Jeszcze raz dziękuję !!Z którego linku zkorzystałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Z poradnika numer 2 przy czym programy znalazłem w sieci bo linki nie działaja. Jest to prostsze niż myślałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 ja też mam przerobionego ale mi schodzą tylko na 1200, jak widzę 950 to się zainteresowałem. ustawiłeś wszystko dokładnie tak samo jak w tym linku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Tak, na innym forum wyczytałem, że zależy od wersji BIOS jest ich 5 czy 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Tak, na innym forum wyczytałem, że zależy od wersji BIOS jest ich 5 czy 6 zależy od tego jaką masz wersję biosu fabrycznie http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209#bios .do moich kart pasuje F3 gdy wgrałem F42 w 3dmarku miałem przeszło 2000pkt mniej. Edytowane 22 Marca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Mi wyrzucało błędy jak chciałem wgrać nieprawidłowy BIOS? Jak to zrobiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalyst Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 unlock rom trzeba robić przed wgraniem biosu, wtedy wejdzie wszystko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 nvflash -6 nazwapliku.rom taką składnią wgrasz innego biosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Rzeczywiście poszło. ;) Super sprawa. Aczkolwiek kolega tak sobie namieszal biosami że nie wiem jaki ma mieć oryginalny bo nie zrobił backupu. Można to w jakiś sposób sprawdzić jaka wersja z strony producenta dla jego karty ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Nie. Dopasowujesz biosa rewizji i po pamięciach hynix lub samsung. A potem wystarczy w 3dmarku zrobić testy i porównać wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) A ty jaką masz kartę dokładnie, bo BIOS masz F3 wgrany kumpel też. Będę testował w ten sposób :) Edytowane 23 Marca 2015 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Ja mam rev 1.0 obie były z biosem F2 to wgralem F3 i działa dobrze. Mam wgrane oba biosy - DD i DP. Do DP monitor podłączyłem przez displaport i wtedy wgrałem go do obu kart. Zeby wygrać DD musiałem podpisać karty pojedynczo przez DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Mam tyle pytań a mało czasu, nie złaście się za to na mnie:)mam karty podpięte na HDMI, wystarczy że wgram jeden bios na obie karty, czy to ma jakieś znaczenie, że są dd i dp.Możesz mi to tak w skrócie opisać jaki ma wpływ na pracę to który wgram?Też mam rev 1.0 już testuje na którym lepiej śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kysiol Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Kilka dni temu kupiłem kartę Asus GeForce GTX970 DC2 OC Black 4GB.Ponieważ w sieci są szczątkowe informacje na jej temat chciałem podzielić się pierwszymi spostrzeżeniami.Karta nie pracuje w trybie półpasywnym ale jest b.cicha. Do osiągnięcia 60 stopni wentylatory pracują na 30% tj. ok. 950 obr..Ponieważ konstrukcja chłodzenia jest taka, że część gorącego powietrza jest wyrzuca na zewnątrz nie mamy w obudowie piekarnika podgrzewającego inne podzespoły.Temperatura procesora w stresie po zmianie z gtx 770 spadła mi o ok. 4-5 stopni.Karta zaczyna być słyszalna-ale nie głośna-w okolicach 70 stopni.Rewelacyjnie się podkręca.W GPUTweak mam ustawieniaGPU Boost Clock 1475MhzMemory clock 8000MhzVoltage – bez zmianPower target 120%Co daje w grach (wraz z boostem oczywiście) 1564MhzUnigine Valley i Heaven pokazują bzdury – 1677Mhz???3DMark2011 – 162003Dmark-Fire strike – 11700Procesor nie kręcony.Karta stabilna w furmarkach, kombustorach, benchmarkach, Far Cry 4Max temp. jaką odnotowałem po OC to 73 stopnie. Wentyle 45%, 1337obr/min.-delikatnie słychać ale nadal cicho. Teraz minusyKarta ma mocno zmienioną sekcję zasilania w porównaniu ze Strixem. Podobno jest na PCB od 980GTX. Generalnie jest nowszą konstrukcją ale cewki i tak słychać.Problem znany od pól roku i chyba nic z tym nie zrobili.Chyba- bo nie mam porównania z innymi kartami tego typu.Sekcja zasilania skwierczy i czasem popiskuje. Nie jest to jakiś dramat akustyczny ale jakiś dyskomfort jest. Bardziej psychiczny niż akustyczny ale jest. Przeważnie jest słyszalna z głową pod blatem ale zdarzają się (na szczęście) rzadkie momenty, że słychać z pozycji siedzącej. No i mam dylemat wymieniać czy nie Generalni: karta byłaby świetna ale.....te cholerne cewki Edytowane 23 Marca 2015 przez Kysiol 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Generalni: karta byłaby świetna ale.....te cholerne cewki To mnie zasmuciłeś, czytając wszelkie recenzje i opinie miałem nadzieję, że przynajmniej ten Asus nie będzie obarczony skwierczeniem. Czy to piszczenie pojawia się tylko w 3D przy ponad 60fps? Czy może niezależnie od ilości fps i w 2D także? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...