radiergummi Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 A co miała dać dodatkowa pamięć przy tej szynie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhas12 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 To postawię na 970 i kropka :) Dzięki raz jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Kolejny test. Tym razem w 8 grach. Wyniki bez niespodzianek. http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/34652-evga-geforce-gtx-960-super-superclocked-mit-4-gb-speicher-im-test.html?start=8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kysiol Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Winny jest zasilacz, koniec kropka. Nie wierzyłem do ostatniej chwili.. Dzisiaj zmieniłem zasilacz z Anteca na Corsaira HX750i przekonany, że to sztuka dla sztuki.. Skwierczenia i piski grafiki zniknęły praktycznie całkowicie! Czasem coś się odezwie (intra gier), ale trzeba głowę przysunąć na 20cm do kompa żeby to usłyszeć. Nawet 3DMark IceStorm nie hałasuje. Ponieważ problem jest szerszy może redakcja PurePC przeprowadziłaby jakieś testy piszczącej 970 z różnymi zasilaczami? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catalyst Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Dziwną logiką kolego sie posługujesz. Najpierw piszesz że są losowe bsody i artefakty, czego nie uświadczasz po zmianie grafy, więc to wina tej karty a chwilę potem że to nie wina karty bo"u kolegi jest to samo". O ile powody bsodów mogą być różne to artefakty w 99,99% są spowodowane problemami z kartą , najczęściej przegrzewaniem( pytanie jak te "artefakty" wyglądają). Moim zdaniem Asusowi coś nie wyszło. Moją pierwszą 970tka też był Asus Strix. Problemy miałem od momentu jej włożenia, brak obrazu. Bios ją widzi, system słychać jak startuje a monitor ciemny. Po godzinie walki pojawia się obraz , ale tylko na jednym porcie, po następnej godzinie na pozostałych. Po 2 dniach postanowiłem sprawdzić jak się podkręca i rozczarowanie kompletne . Niski power limit dał znać o sobie- zbijanie taktów, napięcia etc. W efekcie zrezygnowałem z tej zabawy, wymierne efekty znikome. Kiedy doszedł kod do Far Cray 4, od razu zainstalowałem i cieszyłem sie płynną grą tak ok. 20 min. Potem zaczęły sie "przycinki", najbardziej wk... przy akcjach typu pięciu na jednego wali do ciebie z wszystkich luf, próbujesz sie bronić a tu nie można wycelować bo wszystko "skacze". Na ustawieniach fabrycznych, pomimo że wiatraki trzymały temperatury na poziomie max 72*C to wszystkie istotne parametry na wykresach wyglądały jak grzebień . Zrobiłem zwrot karty jako "niesprawna od momentu zakupu", ale zamieniłem na Gigabyta G1. I teraz dopiero jestem zadowolony- podkręca się przyzwoicie, chłodzenie po "korekcie" obrotów absolutnie nie przeszkadza no i w Far Craya mogę wreszcie pograć bez stresu. Kurczę czy to naprawdę trudno zrozumieć że to nie jest problem z samą kartą jako urządzeniem tylko jej sterownikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Z tymi zasilaczami to pełna losowość czy można zauważyć jakąś prawidłowość? Np. karty piszczą tylko w parze ze starszymi konstrukcjami itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kysiol Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Z tymi zasilaczami to pełna losowość czy można zauważyć jakąś prawidłowość? Np. karty piszczą tylko w parze ze starszymi konstrukcjami itp.? Dlatego przydałby się jakiś test różnych konfiguracji 970 + zasilacz bo nie znalazłem w sieci żadnych wiarygodnych badań. Tylko szczątkowe wypowiedzi na forach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Z tymi zasilaczami to pełna losowość czy można zauważyć jakąś prawidłowość? Np. karty piszczą tylko na starszych konstrukcjach (standard ATX < 2.3) itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Kolejny test. Tym razem w 8 grach. Wyniki bez niespodzianek. http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/34652-evga-geforce-gtx-960-super-superclocked-mit-4-gb-speicher-im-test.html?start=8 Trudno , żeby coś dało jak 8 na 8 gier to tytuły z konsol mających 512mb ramu na wszystko ;) Unity, LoF, Watch Dogs, Mordor to byłyby o wiele sensowniejsze testy pod tym względem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Jak wyżej, jedyna poprawa będzie w grach, gdzie jest potrzebne więcej niż 2 GB pamięci. Reszta gier będzie identyczna na 2GB i 4GB. Pojemność pamięci nie poprawia wydajności, tylko jej nie ogranicza, tam gdzie jest ona wymagana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eleven11 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Ciekawi mnie tylko jedna rzecz. Na ile wycenią GTX 960 Ti. Wstrzymuję się z zakupem karty, gdyż czekam właśnie na ten model. W tym momencie można powiedzieć, że nie ma ciekawych kart do zakupu w pułapie ~1000 zł. Jedynie GTX 960 albo R9 280X. Przy czym R9 to stara architektura. Wydajna, owszem, ale stara, sięgająca 2011 roku. A to jakie ceny ludzie wystawiają na allegro za używki R9, to jakaś kpina. Edytowane 26 Marca 2015 przez Eleven11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Ciekawi mnie tylko jedna rzecz. Na ile wycenią GTX 960 Ti. Wstrzymuję się z zakupem karty, gdyż czekam właśnie na ten model. W tym momencie można powiedzieć, że nie ma ciekawych kart do zakupu w pułapie ~1000 zł. Jedynie GTX 960 albo R9 280X. Przy czym R9 to stara architektura. Wydajna, owszem, ale stara, sięgająca 2011 roku. A to jakie ceny ludzie wystawiają na allegro za używki R9, to jakaś kpina. o ile wyjdzie GTX 960 Ti to zbliży się cenowo do gtx970 tak że sens jego kupna za wielki nie będzie. Patrząc na ceny gtx 960 4 gb w proline to taki Ti będzie kosztował znacznie więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 no nie urywa [gluteus maximus] te 4 GB. GM206 chyba najlepiej się czuje z 2gb ramu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Np. na XFX Core 550W nic nie piszczy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Kolejne porównanie 2GB vs 4GB http://www.gamersnexus.net/guides/1888-evga-supersc-4gb-960-benchmark-vs-2gb Po części różnice wynikają z innego taktowania tych kart. Po dotychczasowych testach widać, że największą korzyść z przesiadki na 4GB osiągniemy w Watch Dogs i Assassin's Creed Unity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Są już pierwsze dane techniczne i wyniki wydajności GTX 960Ti link :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Leon... ładnie wygląda Ti, ale na poważnie daj link, bo tutaj mam tak: @down: ale się dałem nabrać Normalnie mi wstyd... chyba za bardzo ufam ludziom :wink2: Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Z tymi zasilaczami to pełna losowość czy można zauważyć jakąś prawidłowość? Np. karty piszczą tylko na starszych konstrukcjach (standard ATX < 2.3) itp.? Antec Signature 850W (ATX 2.2) + Gigabyte G1 cisza :) Swoja droga bawił się ktoś w zmianę biosu z podniesionymi limitami itp. ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Sorry leven, ale prima aprilis się skończył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Pojawiły się nowe sterowniki 350.05 Hotfix BETA http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398147Porównałem je z poprzednimi w Valley. VGA 1575/8034 347.71 FPS śr 40,0 max 62,1 min 23,8 347.88 FPS śr 40,0 max 63,9 min 24,5 350.05 FPS śr 40,3 max 61,2 min 24,7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sorry leven, ale prima aprilis się skończył ;) Eee, taki prima mógłby być często. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz25st Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Panowie czy jest możliwość wyłączenia karty graficznej w pc i korzystanie z wbudowanej w procesor a w razie potrzeby włączanie tej normalnej, ponieważ zakupiłem Gigabyte GeForce GTX970 WindForce3 i co by nie mówić jest on dość hałaśliwy(jak na złość przeczytałem wszystko o ramach, porównania procesorów itd. natomiast karty odpuściłem i podsłuchałem jak jakiś naiwniak sprzedawcy ze ten model jest cichy i najbardziej opłacalny, a w głowie kołatało mi się ze chłodzenie windforce jest często bardzo polecane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wraith Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Oczywiście, że jest. Robisz to w biosie. Natomiast, o ile mi wiadomo, żeby włączyć działanie karty na pcie, musisz znów zrobić to każdorazowo w biosie przed taką potrzebą. Niezyt to komfortowe szczerze mówiąc. Btw, ja podobnie się naciąłem co do głośności Radeona HD 7970 Asus Direct CU TOP, wszędzie pisali w recenzjach, że karta spisuje się w cywilizowany sposób co do głośności. Wg. mnie suszara. Widocznie, ucho innym uszom nierówne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz25st Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 mam chyba to samo, bo jak kuzyn odpala laptopa i zaczyna w cos grac to wydaje mi sie ze samolot startuje. Czyli najlepiej ustawic w biosie i zapisac dwa profile jeden z karta drugi bez. A zeby dzialala sama karta z integrowana musze podpiac ja pod plyte glowna z pominieciem 970, zgadza sie? ps. dzięki za szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Integra siedzi w procku a nie na płycie . Nic nie muszisz podpinać , wystarczy tylko zmienić ustawienia w biosie - choć to niezbyt komfortowe i GTX także będzie nadal chodził . Możesz się też pobawić kontrolą obrotów od wentylatorów karty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek8 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Poproszę o informacje czy ma sens zakup najtańszego GTX 970 (lub takiego który nie ma stickera na śrubkach, jakieś sugestie ?) i wymiana chłodzenia na nowe Accelero S3 + 2x Scythe 800 rpm. Buda to wypchany dość mocno Prodigy M - w tej chwili mam GTX 750Ti z 1x 800 rpm z Accelero S1 Plus. Bardzo zależy mi na zachowaniu ciszy także podczas grania ale nie chcę usmażyć karty za 1,5k. Uprzedzam, że każdy szybszy lub innej firmy wentylator jakie napotykałem >900-1000rpm jest dla mnie słyszalny. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez kostek8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Panowie, mam pytanie. Kupiłem GTX960, chciałbym rozpocząć OC. Z tego co wiem, to napięcie mogę zwiększyć o max 50mV (mam asusa strix). Powertarget na maxa - czy te informacje mam poprawne? Ponadto, jak edytować bios w maxwell bios tweaker, macie jakiś poradnik? Program jest o wiele dla mnie mnie intuicyjny niż od ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeżeli byś wziął palita takiego nie koniecznie z tego sklepu http://www.krsystem.pl/geforce_cuda_gtx970_4gb_ddr5_256bit_dvimhdmi3mdp-item-34163.html to powinno pasować nawet z tym chłodzeniem co teraz masz. Musisz tylko pamiętać o sekcji zasilania która pp obrazkach i YouTube powinna być chłodzona malym radiatorkiem jak tutajktórego potrzeba owiewac także 2 wentyle wskazane.Z Accelero s3 ten radiator na tył karty pewnie się nie sprawdzi z tym palitem. Ale ja bym s3 nie kupował tylko s1 założył.Nie wiem czy są plomby na palicie. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz25st Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Integra siedzi w procku a nie na płycie . Nic nie muszisz podpinać , wystarczy tylko zmienić ustawienia w biosie - choć to niezbyt komfortowe i GTX także będzie nadal chodził . Możesz się też pobawić kontrolą obrotów od wentylatorów karty . wlasnie chodzi o to zeby go calkowicie wylczac(przez 80% czasu wystarczy mi integra), poniewaz gdy robilem zmieny w biosie(nawet nie jestem pewien czy dobrze to robilem) to karta dalej chodzila, natomiast sam kabel hdmi podlaczalem do wejscia na plycie glownej(brak obrazu na wejsciu do karty graficznej). To samo sie dzialo gdy odlaczylem zasilanie od karty(karta siedziala dalej w pci) to wyswietlalo mi sie aby podlaczyc spowrotem zasilanie, a wiatraki zasuwały jak glupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) GeForce GTX 980 jest obecnie najszybszą kartą graficzną w podstawowej ofercie NVIDII, jednak korona absolutnego króla wydajności należy do GeForce GTX Titan X, którego niesamowity potencjał został wyceniony na astronomiczne 5000 złotych. Czy prawdziwemu entuzjaście pozostają jakieś alternatywy? Jeżeli dysponujecie workiem pieniędzy na modernizację komputera, zamiast GeForce GTX Titan X możecie jeszcze rozważyć kupno GeForce GTX 980 SLI. Końcowy rachunek będzie zbliżony, zaś teoretyczna wydajność takiego zestawu powinna być zatrważająca. Niestety systemy SLI/CrossFire często sprawiają kłopoty i miewają problemy z rozwinięciem skrzydeł, dlatego przemawiają tylko do niewielkiej garstki zapaleńców gotowych podjąć to ryzyko. Dzisiaj sprawdzimy jak poradzi sobie GeForce GTX 980 SLI wystawione naprzeciw GeForce GTX Titan X oraz Radeon R9 295X2. GeForce GTX 980 SLI vs GTX Titan X. Porównanie kart graficznych - PurePC.pl Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez Caleb 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...